Reduceri de costuri la Porsche: mai puține versiuni de motorizare și componente comune pentru mai multe modele

de Daniel Popescu
Luni, 10.12.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Porsche a anunțat că va reduce numărul versiunilor de motorizare, va utiliza mai multe componente comune pentru modele și va lansa mai puține concepte pentru a reduce costurile.

Porsche a anunțat recent o serie de măsuri pentru reducerea costurilor, cu scopul de a crește profitabilitatea cu 6 miliarde de euro până în 2025.

Oliver Blume, CEO-ul constructorului german, a dezvăluit că Porsche va apela la reducerea gamelor de motorizări, iar numărul conceptelor va fi redus, concomitent cu o utilizare mai agresivă a tehnologiilor digitale.

"În privința costurilor, vom reduce complexitatea gamelor de motoare, vom utiliza mai multe componente comune pentru serii diferite, vom lansa mai puține prototipuri și vom dezvolta mai mult segmentul digital", a declarat el pentru publicația Automobilwoche.

În același timp, Porsche a anunțat că cei 32.000 de angajați vor avea în continuare locurile de muncă asigurate. De altfel, germanii își mențin angajamentul de a angaja încă 1.500 de persoane pentru producția lui Taycan, primul model electric al mărcii, cu atât mai mult cu cât cererea înregistrată este peste așteptări.

Anunțul celor de la Porsche vine la numai câteva zile după un anunț asemănător făcut de colegii de la Volkswagen din cadrul Grupului VAG.

Via Bloomberg

Comentarii (2)

  • sigur, asta a fost visul meu de mic copil: un porsche facut de vw in regim de austeritate ....
    3 1
  • inexorabil
    Și-ar fi imaginat GM că focul de paie pe care l-a aprins prin anii ’70 se va transforma ȋn ditamai incendiul care va pârjoli ȋntreaga lume…auto?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru