Renault 5 Diamant: vechiul model francez, reînviat ca un concept cu volan din marmură

de Tiberiu Safta
Marti, 05.07.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault a publicat imagini oficiale cu un concept electric, numit Renault 5 Diamant. Mașina a fost creată pentru a sărbători 50 de ani de la nașterea emblematicului model de oraș.

Anul acesta, Renault sărbătorește 50 de ani de când celebrul model de oraș R5 a intrat în producție. Predecesorul lui Clio s-a dovedit a fi un succes la nivel mondial, fiind vândute peste 5 milioane de exemplare în primii 12 ani de producție. Anul trecut, ca parte a noului plan Renaulution, constructorul francez a prezentat o reinterpretare modernă a lui Renault 5. Noul model va fi unul electric și va fi lansat în 2024.

Până atunci, Renault a pregătit un concept special pentru a marca 50 de ani de la nașterea lui R5. Acesta se numește Renault 5 Diamant și este un concept creat în colaborare cu designerul francez Pierre Gonalons. Noua mașină este vopsită într-o culoare roz, care conține pigmenți aurii. Părțile inferioare, precum barele față și spate și pragurile, sunt vopsite într-o culoare aurie.

De asemenea, atât farurile cât și stopurile sunt desenate în forma unor nestemate, iar mânerele portierelor sunt desenate în forma unor sfere trunchiate.

Jantele au un design inspirat de cele ale lui Alpine A110 și prezintă un element decorativ în forma soarelui.

Tema bijuteriilor se continuă și la interior, acolo unde manetele schimbătorului de viteză și ale geamurilor sunt confecționate din alamă. Volanul este creat din marmură reciclată, iar același material este prezent și la compartimentele de depozitare.

Tot aici avem și un instrumentar digital, care afișează vitezometrul, ceasul și starea bateriei. Conceptul este echipat cu tehnologie modernă, precum un sistem de deschidere a ușilor prin folosirea amprentei. În mijlocul bordului există un spațiu special pentru smartphone, care poate fi folosit și ca sistem multimedia.

Viitoarea versiune electrică a lui Renault 5 va fi lansată în 2024 și va fi succesorul lui Zoe. De asemenea, constructorul francez va lansa și o versiune nouă a lui Renault 4, tot un model electric accesibil.

via Renault

Comentarii (5)

  • Un concept de toată jena. Mașină de mers la piață, pentru pițipoance plictisite întreținute de moșnegi bogați. Sper să nu renunțe la Zoe și să înlocuiască modelul cu prostia asta.
    8 4
  • Merde!
    5 1
  • Catalin
    Scuze dar în galeria foto disponibila pe telefonul meu Android nu găsesc volanul in marmura
    5 1
  • Dan Voiculescu
    Bravo Renault. Foarte șic acest R5 electric.
    O să facă furori dacă o să fie adus în producția de serie.
    2 3
  • Old Couture, îmi place mult conceptul!
    Renault a avut multe „Concept Cars” frumoase, dar care nu puteau fi făcute in serie.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru