Renault a suspendat producţia la o uzină franceză: justiția a decis că producătorul a introdus măsuri insuficiente de protecție pentru angajați

de Paul Cosma
Vineri, 08.05.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault a suspendat producția la una dintre uzinele sale din Franța, după ce o instanță a decis că producătorul a introdus măsuri insuficiente de protecție pentru angajați în contextul pandemiei. “Activitatea a fost oprită începând din 7 mai și până la noi ordine,” a confirmat Renault, care va face apel la decizia instanței.

Sesizat de sindicatul CGT, un tribunal francez a impus Renault să suspende reluarea producţiei la o fabrică deoarece “constructorul nu este în măsură să asigure securitatea muncitorilor din uzină în faţa riscului legat de Covid-19.”

Astfel, compania a anunțat că activitatea la uzina Sandouville a fost oprită începând de joi, 7 mai, şi până la noi ordine. Renault vrea să facă recurs la o decizie care, în opinia sa, se referă în principal la modalitatea în care au fost prezentate măsurile sanitare sindicatelor.

Uzina de la Sandouville, cu circa 1.900 de angajați, este a doua uzină franceză a Renault care a reluat parţial activitatea la data de 28 aprilie, după ce a oprit-o în data de 17 martie din cauza pandemiei. Înainte de criză, uzina producea modelul Renault Trafic şi componente pentru utilitarele Fiat şi Nissan.

Via Agerpres, Reuters

Comentarii (2)

  • Asa ar trebui sa se procedeze si la noi in Romania, oare cate unitati productive indeplinesc aceste criterii, atat in ramura auto cat si non-auto ?!
    5 4
  • Stiti cumva cam ce reduceri dau astia la Renault in Romania la achizitia unui angrenaj nou? Procentual zic.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru