Renault apelează la ajutorul fanilor pentru a crea conceptul viitorului Twingo

de Tiberiu Safta
Luni, 23.01.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault va organiza un concurs special prin care le va cere ajutorul fanilor pentru a crea conceptul viitoarei generații Twingo. Fanii vor putea desena noua mașină cu ajutorul unor programe de inteligență artificială, iar Renault va prelua design-ul câștigător pentru viitorul său concept.

Cu ocazia aniversării a 30 de ani de la debutul emblematicului model de oraș Twingo, Renault anunță un concurs cu totul special pentru fanii mărcii și ai acestui model. Mai exact, constructorul francez organizează o competiție prin care fanii vor putea crea design-ul viitorului concept al lui Twingo.

Aceștia se vor folosi de programe de inteligență artificială, care conțin generatoare de imagini. Astfel, fanii vor putea folosi programe ca Dall-E, Midjourney sau Stable Diffusion. Procesul va fi unul extrem de ușor, deoarece fanii vor putea crea un design nou prin simpla introducere a unor cuvinte cheie în program.

Concursul va începe oficial în 1 februarie și se va termina în 31 martie. Fanii vor putea să-și împărtășească creațiile pe rețelele de socializare, prin utilizarea hashtag-ului #ReinventTwingo. Design-ul care va fi desemnat câștigător va fi folosit pentru viitorul concept al modelului de oraș.

Cu această ocazie, Renault își propune să devină „primul producător de automobile care să combine inteligența artificială și cea umană în design-ul unui concept.”

„Cândva disponibilă doar pentru elitele din domeniul tehnologiei, inteligența artificială este acum disponibilă tuturor cu doar trei clicuri”, a declarat Arnaud Belloni, șeful departamentului de marketing global al mărcii.

El a mai adăugat că tehnologia „le permite tuturor să descopere puterea imaginației lor”, iar Renault vrea să aducă „un omagiu emblematicului Twingo, oferind tuturor ocazia de a face parte din procesul creativ.”

Așa cum spuneam, campania va avea loc în intervalul 1 februarie – 31 martie. Renault se folosește, deja, de inteligența artificială pentru a efectua verificări vizuale pe liniile de producție, cu scopul de a îmbunătăți calitatea și eficiența de producție ale uzinelor sale.

via Renault

Comentarii (3)

  • Si uite-asa se deseneaza o masina fara sa mai platesti profesionisti!
    4 1
  • Banditos
    Nimic nou, Peugeot a organizat ani la rand concurs public de design fara restrictii de varsta, pregatire, metode sau programe de generare a imaginii, etc.
    1 0
  • E obligatoriu să fie bulbucată sau poate arăta și ca o mașină ?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru