Renault confirmă: marca franceză Alpine va oferi doar modele sportive 100% electrice

de Paul Cosma
Joi, 14.01.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Marca franceză Alpine va oferi exclusiv modele sportive 100% electrice, potrivit noului plan pus la punct de grupul Renault. Brandul va lansa cel puțin trei modele electrice până în 2025, printre care un hatchback de oraș, un crossover compact și un coupé sportiv care va înlocui actualui A110 și va fi dezvoltat împreună cu britanicii de la Lotus.

Alpine are viitorul asigurat în cadrul grupului Renault, în ciuda zvonurilor care spuneau că vânzările scăzute pun în pericol legendara marcă franceză.

Noua strategie prezentată de Luca de Meo, șeful Renault, pune Alpine în prim-plan la capitolul tehnologie și vehicule sport de înaltă performanță. 

Alpine va fi transformată într-un brand care va oferi exclusiv modele sportive 100% electrice. Pe lista proiectelor confirmate se numără un hatchback de oraș și un crossover compact. În plus, francezii au semnat și un parteneriat cu britanicii de la Lotus, prin care va rezulta un coupé sportiv care va înlocui actualui A110. 

O altă informație foarte importantă este că Alpine va reuni, sub același nume, brandurile Renault Sport Cars și Renault Sport Racing. Reamintim că, din acest sezon de Formula 1, echipa Renault se va numi Alpine F1 (foto cu designul monopostului din 2021). 

Grupul francez își propune să transforme Alpine într-o marcă profitabilă până în 2025, incluzând aici și investițiile în motorsport. 

Via Renault

Comentarii (4)

  • Costel
    afirm sus si tare,
    sperand astfel sa fiu auzit cat se poate de clar pana-n biroul acestui italian, devenit pe zi ce trece cat se poate de ambarasant, ca nu-mi place deloc ce se va intampla in perioada imediat urmatoare cu marca Alpine, exclusivitatea electrica fiind atat de nociva acestui brand, amputandu-i-se astfel tocmai acele atribute care i-au generat notorietatea de-a lungul timpului....

    nu in cele din urma tin sa condamn public neinspirata pitura a monopostului de F1 pentru sezonul 2021, optiune cromatica aflata intr-un regres mai mult decat evident comparativ cu, pe cat de notoriul parca pe atat de prezentabilul galben sirius, cea care a consacrat Renault in F1 in mai mult de patru decenii.....
    8 3
  • Da, cred că s-au cam grăbit cu electrificarea, dar poate se referă şi la hibride, vom vedea.
    Cat despre monopost, poate nu va arăta asa ( pare o cromatică destul de tristă), nu ştiu de ce, dar asociez această marcă Alpine cu albastru.
    14 3
  • pai ce facusi vere? La ce bun tot efortul din F1 si motorsport daca marca sportiva a grupului face doar electrice? Inteleg ca este la moda electrificarea si sa anunti modele/brand-uri electrice, dar decizia mi se pare cel putin pripita.
    Mi se pare foarte interesant modelul R5 electric, care daca il fac ceva mai fasnet (nu ca zoe) ar putea fi un succes. Dar pentru Alpine as pastra si ceva motoare termice si hibride, ca sa dai senzatia macar ca au vreo legatura cu F1 in care torni atatia bani.
    4 1
  • *pe care
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru