Renault cumpără acțiuni la platforma de mașini second-hand Heycar, controlată de VW și Daimler

de Paul Cosma
Miercuri, 15.09.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault a intrat în acționariatul heycar, o platformă de vânzări pentru automobile rulate controlată de Volkswagen și Daimler, cu operațiuni în Germania, Marea Britanie și Spania.

Grupul Renault și subsidiara sa RCI Bank Services, specializată în soluții de finanțare auto, au achiziționat un pachet nespecificat din acțiunile Mobility Trader Holding GmbH ("Grupul heycar"), operatorul heycar. Mobility Trader Holding a fost înființată de Volkswagen Financial Services în 2017, Daimler Mobility intrând în acționariatul companiei un an mai târziu, cu o participație de 20%.

heycar, cu operațiuni în Germania, Marea Britanie și Spania, este un marketplace digital pentru vânzarea de mașini rulate. Platforma are parteneriate cu dealeri în aproximativ 5.000 de locații, cu peste 380.000 de automobile în total. Mașinile listate vin însoțite de garanție și au o vechime mai mică de 8 ani.  

Investiția în heycare va consolida prezența Renault pe piața de vehicule rulate și va contribui la extinderea platformei în Europa, arată grupul francez. Potrivit acordului încheiat cu Volkswagen și Daimler, RCI Bank Services va furniza servicii financiare pentru automobilele listate pe platformă de către dealerii grupului Renault.

De asemenea, Renault va sprijini lansarea heycar în Franța, prin integrarea în platformă a propriului marketplace pentru mașini rulate Carizy, achiziționat în 2018.

Finalizarea tranzacției este estimată pentru ultimul trimestru al acestui an.

Via profit.ro

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru