Renault domină vânzările de mașini electrice din România: cotă de piață de 44% în primele 6 luni, cu 255 de unități în dreptul lui Zoe

de Paul Cosma
Joi, 09.07.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault este lider autoritar pe segmentul vânzărilor de mașini electrice din România, cu o cotă de 44% la sfârșitul lunii iunie. În primele 6 luni, românii au înmatriculat 255 de unități Zoe, de două ori mai multe decât în aceeași perioadă din 2019.

Renault anunță că piața auto din România a înregistrat o creștere de 27% la vânzările de electrice pe primele 6 luni, iar francezii au atins o cotă de piață de 44%.

Potrivit datelor prezentate de constructor, Renault Zoe este liderul incontestabil al pieței, cu 255 de unități înmatriculate (dublu față de aceeași perioadă din 2019), respectiv 40% din total în prima jumătate de an.

Totodată, în iunie, Zoe a intrat în topul general al celor mai vândute 20 de modele din țară. La nivel european, citadina electrică a atins 17.650 de înmatriculări pe primele 6 luni, o creștere de 98.8% față de perioada similară din 2019.

Potrivit Renault, Kangoo Z.E. este pe primul loc în România pe piața de utilitare electrice, cu 14 unități înmatriculate. În primele 6 luni, clienții au înmatriculat și 4 exemplare Renault Twizy.

Via Renault

Comentarii (5)

  • La articolul acesta ar trebui să își spună părerile proprietarii de Zoe.... ACei 255 de anul acesta, câți și-au mai luat anul trecut... Ar fi interesant să aflăm părerile lor...
    Între timp, @Mașinistul (Facebook) tocmai astăzi a testat un Renault Zoe de la București la Iași și înapoi. Merită să citiți și să aflați peripețiile prin care a trecut (pe la stațiile de încărcare). (◔‿◔).

    ""Mașinistul
    5 ore ·
    Și acum... începe seria de complicații!
    .
    Ep.1: Renovatio
    .
    Am fost să mă încarc la Kauflandul din Iași dotat cu stație renovatio charge. Aici poți încarca gratuit o dată la 24 de ore dacă ai cont la ei, aplicația E-Charge pe telefon și un depozit de 100 de lei în portofelul lor virtual. Vii, scanezi un cod QR de pe stație care îți generează un voucher de încărcare, îl folosești când inițiezi încărcarea și poți să te duci liniștitit la cumpărături.
    .
    Exact asta am făcut și eu, însă când m-am întors după o oră, încărcarea mea era oprită, iar bateria avea doar 20%. Evident, voucherul consumat, imposibil de generat altul, iar doamna de la call centerul lor m-a invitat respectuos să inițiez o încărcare contra cost. Ceea ce mintea mea setată pe voucher și „încărcare gratuită” nu a putut procesa, așa că am plecat către o stație Rompetrol care știam că are și o sursă DC de 22 kW. Va urma...""
    8 3
  • Andrei
    Iar tu ai concluzionat rapid ca e de la masina, nu de la statie. Ca un adevarat specialist cu experienta vasta in incarcarea masinilor electrice, nu?
    6 3
  • Eu am inteles c-a platit 30 lei pentru o incarcare de 20%, mi se pare mult.
    7 1
  • Bogătanu
    @Andre
    Pai de la statie are si el pretentii ca masina asta e o janghina pe roti. Cu 30.000 de euro poti sa-ti iei o masina decenta, atat noua cat si sh. Si nu trebuie sa-ti petreci viata in Kaufland. Daca prajitorul asta pe paine, ca cu asta seamana, ar fi 8-10.000 de euro l-as lua pentru nevasta, insa la pretul asta pot cheltui banii in folosul meu mult mai bine.
    Sa fiti sanatosi si sa nu puneti botul la propaganda oricare ar fi ea.
    4 2
  • sunt detinator de renault, dar zoe asta nu poate sa se numeasca masina, m-am urcat in generatia anterioara si pot sa spun ca sandero mi s-a parut lux pe langa cat de slab calitativa e masinuta asta, o caruta de bani pentru ce?
    5 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru