Renault EZ-Pod: concept bazat pe Twizy pentru un vehicul de transport autonom pe distanțe scurte

de Daniel Popescu
Luni, 20.05.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault EZ-Pod este un concept bazat pe cvadriciclul Twizy echipat cu funcții autonome care are potențialul de a deveni un vehicul de transport pe distanțe scurte.

Renault a lansat în ultima perioadă o serie de concepte pentru vehicule autonome dedicate mobilității urbane, iar ultimul pe listă este EZ-Pod.

Bazat pe cvadriciclul Twizy, EZ-Pod este un concept electric autonom cu numai două locuri dispuse în diagonală care nu beneficiază de volan sau pedale. În cazul în care ar deveni model de serie, un astel de vehicul ar fi util în orașe, dar și în interiorul unor clădiri precum mall-uri, hoteluri sau sedii de companii.

Designul este inspirat dintr-un alt concept prezentat de Renault, și anume EZ-Go, în timp ce constructorul francez menționează că vehiculele EZ-Pod se pot atașa unul de altul pentru a forma un "trenuleț".

Renault nu menționează viteza maximă pe care o poate atinge EZ-Pod și nici autonomia bateriei integrate, însă susține că un astfel de vehicul ar putea primi în viitor permisiunea de a fi utilizat inclusiv pe trotuare, în anumite condiții.

"În viitor, Rebaylt EZ-Pod ar putea fi autorizat pe unele străzi pietonale, la viteze foarte mici, de până la 6 km/h, până la intrarea în clădiri sau locuințe pentru a transporta persoanele cu mobilitate redusă", menționează Renault în comunicatul de presă.

Pentru condusul autonom, Renault EZ-Pod utilizează o cameră și un senzor de tip Lidar pentru a detecta zona din față, dar și senzori radar în partea din spate.

În plus, există un receptor GPS pentru a determina poziția exactă a vehiculului, iar pe plafon sunt amplasate două antene pentru comunicare.

Via Renault

Comentarii (1)

  • astia inca nu au invatat sa faca masini cu usi? Cand ploua o sa stai cu umbrella in masina
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru