Renault i-a donat două Kangoo Maxi Z.E. Papei Benedict al XVI-lea

de Daniel Popescu
Vineri, 07.09.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Papa Benedict al XVI-lea a primit din partea Renault două maşini electrice Kangoo Maxi Z.E adaptate. Unul va fi folosit drept Papamobil, iar celălalt va intra în posesia forţelor de securitate.

Papa Benedict al XVI-lea va putea îmbrăţişa conceptele ecologice începând din această săptămână, după ce a primit din partea celor de la Renault două automobile electrice bazate pe Kangoo Maxi Z.E.

Primul dintre ele este alb şi va fi utilizat drept Papamobil doar atunci când Papa Benedict al XVI-lea va călători de la Vatican la reşedinţa sa de vară de la Castelul Gandolfo, în timp ce al doilea, care este albastru, va fi utilizat de forţele de securitate.

Ambele exemplare au fost adaptate special pentru a fi utilizate de Papa Benedict al XVI-lea şi pot asigura până la patru locuri, iar cele două din spate au un confort suplimentar. De asemenea, printre opţiunile specifice celor două maşini se numără trapa din plafon sau sistemul electric de pliare a scărilor care facilitează intrarea în automobil.

Papa Benedict al XVI-lea a intrat în posesia celor două maşini chiar la reşedinţa sa de vară şi a primit cheile din partea CEO-ului Carlos Ghosn.

Cu o lungime de 4.6 metri şi o lăţime de 1.8 metri, Renault Kangoo Maxi Z.E.

are un motor electric de 60 CP, iar autonomia bateriilor Li-Ion ajunge la 170 km.

Via Renault

Comentarii (5)

  • Mitica
    Donatie...se scalda in bani si ii trebuie donatii. Vaticanul are destui bani, nu are nevoie de donatii. Mi se pare stupid conceptul, sa donezi la unii plini de bani.
    18 2
  • @Automarket
    In articolul de la BBC U.K. este specificat clar ca acest Kangoo electric nu va fi inlocui Papamobilul, din motive de siguranta, neavand blindaj.
    8 4
  • Treaba este foarte simpla din punctul meu de vedere:

    1. Facem reclama
    2. Aratam lumii ca papa foloseste modele electrice renault

    De fapt donatia nu se poate numi donatie si se merge pe principiul "ban la ban si paduche la paduche trage". Mai bine o le donau unui centru de dializare unde se fac km. zilnic si chiar era nevoie de asemenea vehicole!
    13 3
  • ...mai bine ii donau un pistol...pt. momentele grele in care mustrarile de constiinta il determinau la....spovedit.nu isi mai pierdea nimeni timpul sa asculte niste orori.
    10 3
  • @coco

    se scrie vehicule, "desteptule"...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru