Renault închide temporar toate fabricile din Franța: Seat a oprit producția din Spania

de Paul Cosma
Marti, 17.03.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault a anunțat închiderea temporară a tuturor fabricilor din Franța, “până la o notificare ulterioară”, pentru a proteja cei 18.000 de angajați de epidemia de coronavirus. În Spania, Seat a decis să oprească temporar toată producția din cauza lipsei componentelor și pentru protejarea sănătății angajaților.

În contextul pandemiei de coronavirus și a restricțiilor impuse de majoritatea țărilor europene, constructorii auto își întrerup activitatea pentru anumite perioade și așteaptă instrucțiunile viitoare ale guvernelor.

Renault a spus că va închide temporar toate cele 12 fabrici din Franța, “până la o notificare ulterioară”,  pentru a proteja cei 18.000 de angajați de epidemia de coronavirus.

Deocamdată, grupul francez nu a făcut vreun anunț oficial cu privire la situația fabricii Dacia de la Mioveni.

În Spania, SEAT a decis suspendarea producției din cauza lipsei componentelor și pentru protejarea sănătății angajaților. Ibericii au propus guvernului “concedierea temporară” a angajaților, care ar urma să primească 80% din salarii și alte beneficii.

Via Automotive News

Comentarii (1)

  • Vorba dulapului national, ghi-ni-on!
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru