Renault intră în cursa aplicaţiilor de transport: francezii cumpără Karhoo, un comparator de preţuri pentru companii de taxi

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Miercuri, 18.01.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault a cumpărat o aplicaţie care permite compararea de preţuri ale companiilor de taxi şi se alătură astfel altor constructori care au achiziţionat servicii similare.

Serviciile de transport capătă o importanţă din ce în ce mai mare pentru constructorii auto, pe măsură ce ne apropiem şi de lansarea primelor maşini autonome.

Ultimul exemplu în acest sens este Renault, care prin intermediul grupului financiar RCI Banque pe care îl deţine a achiziţionat recent Karhoo, un comparator de preţuri pentru companii de taxi.

Din punct de vedere al funcţionalităţii, aplicaţia oferă clienţilor să aleagă şoferi de la anumite companii de taxi în funcţie de preţurile solicitate, fiind practic un agregator. În plus, aceasta permite inclusiv plata călătoriei printr-un card bancar, după modelul serviciului de transport Uber.

Urmareste Automarket
Aplicaţia a fost operaţională în câteva oraşe din Marea Britanie, însă a intrat în insolvenţă în luna noiembrie a anului trecut din cauza unor probleme financiare.
Administratorii au scos apoi la vânzare tehnologia dezvoltată de Karhoo, iar Renault a câştigat lupta cu alţi 40 de potenţiali cumpărători interesaţi. Pentru moment, Renault nu a dezvăluit ce planuri concrete are cu Karhoo, cu excepţia faptului că o va relansa în viitorul apropiat.

Anterior, Toyota a anunţat o investiţie în cadrul Uber, iar General Motors colaborează cu Lyft, unul dintre principalii rivali ai Uber din Statele Unite. La rândul lor, cei de la BMW sunt coproprietarii serviciului de car-sharing DriveNow, în timp ce Volkswagen a investit în compania de transport Gett şi a anunţat lansarea propriul brand Moia pentru astfel de servicii.

Via Caradisiac

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru