Renault pregătește un software nou pentru electrice. Vrea să rivalizeze Tesla

de Alexandru Monenciu
Marti, 25.04.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul francez de automobile pregătește o arhitectură software nouă pentru modelele sale cu zero emisii. Până în 2026, reprezentanții companiei susțin că vor ajunge la același nivel cu Tesla.

Francezii de la Renault se gândesc încontinuu cum să-și perfecționeze modelele cu zero emisii din portofoliul actual și viitor.

Tocmai de aceea, reprezentanții companiei au anunțat acum că lucrează la o arhitectură software nouă pentru electrice. Aceasta este dezvoltată împreună cu Google și Qualcomm și va utiliza doar 20 de procesoare (comparativ cu 100 cât folosește acum).

Cu această nouă arhitectură, Renault îi are în vizor pe americanii de la Tesla, pe care îi consideră pricipalii rivali atunci când vine vorba despre softul mașinilor electrice.

Mai mult, reprezentanții companiei franceze susțin că, până în 2026, vor ajunge la același nivel cu Tesla, în ceea ce privește arhitectura software pentru electrice.

Totodată, Renault este de părere că această arhitectură îl va ajuta să economisească 1.5 miliarde de euro (cheltuieli de cercetare-dezvoltare) pe parcursul unui deceniu.

via Carscoops

Comentarii (3)

  • oricine
    În 2026 îi vor ajunge pe cei de la Tesla din 2020. Oricum după cum speră ei doar la soft nu și la celelalte după cum spun printre rânduri tot ei. Nici măcar nu visează că-i vor depăși. Pare un target pentru oameni cu dizabilități. Dar despre prețuri nu spun că vor să îi ajungă pe cei de la Tesla, adică să le mai scadă cu vreo 50% raportat la performanțele lor de mașini de spălat.
    7 4
  • Când obiectivul principal e economisirea, produsul e deja compromis.
    9 2
  • User3122
    La software sa rivalizeze cu tesla este cel mai rau lucru. Tesla este dintre cele mai nenorocite companii din acest aspect. Masina este legata de serverele lor, totul e live si toate inregistrarile video ale masinii TALE sunt la dispozitia angajatilor tesla sa se amuze si eventual sa vada vreun fundulet gol in garajul privat al posesorilor.
    Ca pret, da, rivalizeaza, cand jepatii de renault cer pe tigaia lor cu 200cp cat o tesla cu aproape dublu putere si performante net superioare. Nu ai ce sa faci din soft, decat daca ai fost hot de la inceput si ai conceput un soft limitat numai ca ulterior sa vii cu "update" si sa te umflii in pene.
    Oricum familia renault sunt cotet la electrice. Preturi absurde, performante proaste.
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru