Renault și Nissan neagă noile zvonuri din presă: constructorii exclud varianta unei fuziuni

de Daniel Popescu
Luni, 21.01.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault și Nissan au negat informațiile din presa japoneză potrivit cărora intenționează să fuzioneze. Oficialii companiilor afirmă că nu există planuri în acest sens.

Publicația japoneză Nikkei a relatat la începutul acestei săptămâni că o delegație Renault a fost într-o vizită la Tokyo pentru a discuta despre un plan prin care Alianța Renault-Nissan să fie reorganizată într-o singură companie de tip holding, care să dețină acțiuni la cei doi producători.

Practic, în acest fel s-ar fi deschis calea unei fuziuni între Renault și Nissan, însă informațiile au fost negate de cele două părți.

Pe de o parte, ministrul de finanțe al Franței, care este cel mai mare acționar Renault cu 15% dintre acțiuni, afirmă că nu există planuri cu privire la o schimbare a acționariatului. "Nicio schimbare a structurii acționariatului sau o recalibrare a deținerilor de acțiuni între Renault și Nissan nu este pe masă", a declarat Bruno Le Maire, ministrul de finanțe al Franței.

La rândul său, Hiroto Saikawa, CEO-ul celor de la Nissan, afirmă că în prezent nu există discuții de acest fel. "Nu suntem în stadiul în care să avem astfel de discuții", a adăugat el.

Oficialii Nissan au refuzat în numeroase rânduri să negocieze o fuziune cu Renault, ca urmare a culturilor diferite și a contribuției mai mari pe care o are Nissan în privința tehnologiilor.

În schimb, constructorul japonez a afirmat că dorește continuarea actualei Alianțe pe care o are cu Renault și, din 2016, și cu Mitsubishi.

Via Automotive News

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru