Renault Twingo va avea şi o versiune sportivă, care se va numi GT

de Bogdan Mirică
Miercuri, 27.08.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault a confirmat că va dezvolta o versiune sportivă a actualului Twingo. Modelul francez nu va mai purta titulatura RS, preferând indicativul GT, mai potrivit pentru puterea ascunsă sub capotă.

Chiar dacă surse din cadrul Renault susţineau iniţial că noul Twingo nu va fi declinat într-o versiune de performanţă, constructorul francez a revenit asupra deciziei.

Patrice Ratti, şeful diviziei de performanţă Renaultsport, a confirmat interesul pentru un asemenea model. Oficialul susţine că se lucrează la proiect, principala provocare fiind obţinerea unor resurse suficient de generoase din motorul cu trei cilindri.

Asta înseamnă ceva mai mulţi cai putere pentru unitatea 0.9 TCe, asamblată în prezent şi la uzina românească de la Mioveni. Agregatul de 0.9 litri oferă, ca şi în cazul lui Logan şi Sandero, o putere totală de 90 de cai şi un cuplu motor de 135 Nm. Tot în gama lui Twingo se mai găseşte în prezent şi o unitate aspirată, de un litru şi 70 de cai putere.

Esential 120 de cai putere ar urma să dezvolte Renault Twingo GT.
Ratti a ţinut însă să precizeze că viitoarea versiune sportivă a lui Twingo nu va fi botezată RS, ci mai degrabă GT.
Motivul? Resursele nu le vor depăşi pe cele ale vechiului Twingo RS, adică 133 de cai. Asta înseamnă că motorul 0.9 TCe va fi modificat până la 110 sau 120 de cai putere.

Aportul de resurse va fi completat şi cu un kit aerodinamic nou, cu prize de aer mai largi şi cu o evacuare dublă. Data de lansare este estimată la începutul anului 2016.

Comentarii (3)

  • Suleyman Cunoscatoru
    Pur si simplu ador masina asta, mi-as dori mult una indiferent de motorizare, ca sa nu mai zic de versiunea sportiva. Doar ca a doua masina.
    Are tractiune spate, taxe mici, consum foarte mic, design reusit si un pret bun.
    10 0
  • Din punctul meu de vedere, desi pluseaza la capitolul design si va fi disponibil si cu 4 usi, va pierde mult din spiritul practic al vechilor model. Ramane de vazut daca germanizarea va fi bine primita de public.
    1 3
  • @mishazaitev

    Germanizarea n-are nimic de-a face cu spiritul neconformist si pasional al acestei masini !
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru