Renault va lansa o nouă generație de motoare electrice în 2021: francezii au ajuns la vânzări de 200.000 de electrice în Europa

de Paul Cosma
Marti, 26.02.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault a atins borna de 200.000 de vehicule electrice vândute în Europa și anunță că, peste doi ani, va lansa o nouă generație de motoare electrice.

Renault a dominat piața europeană a vehiculelor electrice și în 2018, atunci când vânzările sale au crescut cu 36%. Potrivit francezilor, una din trei mașini electrice vândute în Europa este construită de Renault.

Constructorul a ajuns la un total de 200.000 de electrice vândute în Europa și pregătește lansarea unei noi generații de motoare electrice în anul 2021.

Cele mai căutate modele electrice de la Renault sunt în continuare Zoe și Kangoo ZE.

Renault Zoe a avut anul trecut vânzări de aproape 40.000 de unități în Europa, respectiv 18% din piața de autoturisme electrice. Renault Kangoo ZE a fost vândut în peste 8.700 de exemplare și a obținut o cotă de piață de 40.9% pe segmentul LCV.

În iunie 2018, grupul Renault a anunțat investiții de peste un miliard de euro în Franța, “centrul său de excelență pentru mașini electrice”. Constructorul vrea ca mașinile electrice să reprezinte 10% din totalul de vânzări până în 2022.

Via Renault

Comentarii (5)

  • Adrian
    V-ati obisnuit de la masinile obisnuite cu fraze gen "o noua generatie de motoare". Pai ce noua generatie la motoare electrice? S-a schimbat ceva? Nu-i tot ala si la Renault, si la Tesla si la periuta mea de dinti?
    10 5
  • Năstase, tu eşti?
    Păi vor fi motoare mai MICI, cu putere mai MARE, care consumă mai PUŢIN. Te-a prins? Înseamnă evoluţie....
    5 8
  • Edikkk
    Se pot îmbunătăţi motoarele electrice, cheia este să o faci la un cost egal sau chiar mai mic.
    3 7
  • @Năstase, tu eşti?
    La motoarele electrice treba e transata de mult. Sunt aproape perfecte, cu 90-95% eficienta. Ce se poate face e sa se perfectioneze forma, impachetarea, regenerarea sau sa se optimizeze costul. 101% eficienta nu intra in iteratia asta.. a legilor fizicii.
    5 3
  • ....materiale, dimensiuni, disiparea energiei/caldurii
    3 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru