Renault vrea să creeze un hub de producție pentru mașini electrice în Franța

de Paul Cosma
Joi, 03.06.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul Renault pregătește un proiect privind crearea unui centru de producție a mașinilor electrice în nordul Franței, potrivit unor informații neoficiale.

Proprietarul Dacia vrea să combine operațiunile a trei uzine franceze într-o singură entitate separată care să fie deținută integral de grupul francez. 

Informațiile pe surse au fost publicate de Bloomberg, care susține că un anunț oficial va fi făcut în cursul săptămânii viitoare. 

Acest hub de producție, cu o capacitate de 400.000 de mașini electrice, este un proiect al CEO-ului Luca de Meo pentru redresarea companiei și pentru creșterea producției de vehicule electrificate a grupului Renault. 

Potrivit Bloomberg, la scurt timp după ce a fost numit la conducerea Renault, în 2020, Luca de Meo le-a spus sindicatelor că dezvoltarea unui automobil electric care să coste mai puțin de 20.000 de euro este crucial pentru Renault. 

Francezii au transmis spus investitorilor că 2021 va fi un an dificil după pierderile record de opt miliarde de euro înregistrate anul trecut. 

Via Bloomberg

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru