Renault vrea să lanseze două SUV-uri electrice până în 2022: ambele modele vor avea autonomie de până la 550 de kilometri

de Paul Cosma
Luni, 11.05.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault vrea să lanseze două SUV-uri electrice până în 2022, fiecare cu autonomie de până la 550 de kilometri, potrivit declarațiilor făcute de oficialii companiei și citate de presa britanică.

În cel mult doi ani, Renault are în plan să-și extindă gama cu două vehicule electrice pe noua platformă CMF-EV a alianței Renault-Nissan-Mitsubishi.

Primul SUV electric va avea dimensiuni apropiate de Kadjar, în timp ce al doilea ar urma să fie un SUV compact, potrivit informațiilor din presa britanică.

Gilles Normand, directorul diviziei de vehicule electrice de la Renault, a spus, citat de publicația Autocar, că noile modele vor avea o autonomie de până la 550 de kilometri.

“Am ajuns la concluzia că există potențial pentru modele electrice ‘sub’ Zoe, dar și că sunt așteptări mai mari privind modele ‘deasupra’ lui Zoe,” a spus Normand.

Până în 2022, Grupul Renault va avea în ofertă 8 modele electrice, printre care și Dacia Spring, primul model electric al constructorului de la Mioveni.

Via Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru