Renault vrea să suspende temporar producția la uzinele din Spania

de Paul Cosma
Miercuri, 14.04.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault a început negocierile cu sindicatele iberice pentru a prelungi, până la finalul lunii septembrie, suspendarea temporară a producţiei la trei dintre cele patru uzine ale sale din Spania.

Criza globală de semiconductori afectează majoritatea constructorilor auto, fapt ce conduce la reducerea sau chiar oprirea producției în unele cazuri. 

Grupul francez Renault are un plan de suspendare temporară a activității la uzinele sale din Spania. 

Un purtător de cuvânt al companiei a declarat că șefii au propus sindicatelor spaniole noi opriri ale lucrului la uzinele de la Valencia şi Valladolid pentru o perioadă cuprinsă între 31 şi 39 de zile ca măsură preventivă în cazul în care criza de semiconductori se va prelungi şi în trimestrul al treilea. 

Noile opriri ar impune trimiterea a până la 9.000 de muncitori în şomaj tehnic temporar. Numărul de zile efectiv în care producţia va fi suspendată va depinde de evoluţia livrărilor de cipuri. 

Potrivit sindicaliștilor, Renault intenționează să oprească producția cel mult 3 zile pe săptămână, în perioada aprilie – septembrie 2021. 

Via Reuters

Comentarii (2)

  • Acum sunt în parcare la Valladolid, descarc cutii de viteze din ..Camion
    10 5
  • Pun pariu pe-o tuica de pufoaica vie ca la fabricile din Turcia baga si schimbul de noapte!
    11 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru