Revine vechiul Land Rover Defender: Bowler pregătește o versiune de performanță cu motor V8

de Cornel Șocariciu
Miercuri, 04.11.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
În 2021 vom face cunoștință cu o versiune extremă a vechiului Land Rover Defender. Modelul este dezvoltat de Bowler și Special Vehicle Operations și va fi echipat cu motorul V8 de 575 CP.

În urmă cu aproape un an, Jaguar Land Rover achiziționa Bowler, o companie specializată în dezvoltarea mașinilor dedicate competițiilor de off-road. Conform planurilor inițiale, Bowler a trecut sub conducerea diviziei Special Vehicle Operations (SVO), iar primul proiect sub umbrela Jaguar Land Rover îl are în prim-plan pe vechiul Defender.

Cunoscut sub denumirea internă CSP 575, modelul are la bază structura folosită de Bowler pentru mașinile de rally-raid, în timp ce caroseria îi aparține vehicului Defender.

Versiunea de producție va fi prezentată în 2021 și, conform informațiilor oficiale, va fi produsă într-un număr mic de unități.

"Proiectul aduce într-un singur punct trei lucruri extrem de importante: experiența Bowler în materie de mașini de competiție, trenul de rulare și caracteristicile SVO, și formele celebrului Land Rover Defender", a declarat Michael van der Sande, șeful diviziei SVO.

Viitorul model de serie va fi echipat cu motorul V8 de 5.0 litri din protofoliul Jaguar Land Rover și ar urma să ofere 575 de cai putere.

În plus, modelul va oferi perfomanțe dinamice de top întrucât are la bază o arhitectură gândită pentru mașinile de competiție.

La interior, modelul va fi echipat cu patru scaune sport, cu un roll cage complet, dar și cu o instalație de aer condiționat. Prețul de pornire pentru un exemplar ar urma să fie de circa 200.000 de lire.

Totodată, specialiștii din cadrul Bowler vor oferi o mulțime de echipamente pentru vechiul Defender, dar vor fi implicați și în proiectele de restaurare oferite prin intermediul diviziei Jaguar Land Rover Classic.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru