Revista de specialitate AutoBild acordă calificativul "exemplar" anvelopelor ContiWinterContact TS 850

de Automarket
Miercuri, 03.12.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
(P) Comparativul anual de anvelope realizat de publicaţia germană de specialitate AutoBild a avut anvelope Continental ContiWinterContact TS 850 pentru dimensiunea 225/50 R17, aferentă clasei compacte şi medii.

Esential 50 de modele de anvelope au testat nemţii de la Auto Bild pentru comparativul lor din 2014.
Anvelopa de iarnă premium Continental dedicată mașinilor compacte și celor de clasă medie obține cel mai mare scor în cadrul testelor de specialitate AutoBild. Testarea a vizat 50 de modele de anvelope de dimensiunea 225/50 R 17, supuse la două stagii de calificare. Din cele 50 de modele, doar 16 s-au calificat pentru al doilea stagiu al testării, restul de 34 nemaifiind testate în a doua parte a comparativului.

“Pentru întâmpinarea zăpezii care se apropie cu pași grăbiți” este titlul articolului publicat de revista de specialitate AutoBild, în care se anunță rezultatele ultimelor teste realizate pentru anvelopele de iarnă de dimeniunea 225/50 R 17 (numărul 40/2014). În urma evaluării profesioniștilor, anvelopa ContiWinterContact TS 850 a fost premiată cu titlul "exemplar".

ContiWinterContact TS 850 a câştigat comparativul Auto Bild la dimensiunea 225/50/R 17.

Jurnaliștii de la AutoBild au studiat un total de 16 caracteristici ale anvelopelor de iarnă în cadrul testelor pentru cele 50 de branduri de anvelope.

Caracteristicile de testare au inclus performanța pe carosabil înzăpezit, umed și uscat, cât și profitabilitatea anvelopelor, constatarea experților fiind aceea că “o bună performanță își are în mod cert prețul său”.

Printre cei 16 finaliști care au obținut performanțe bune de frânare pe zăpadă și pe carosabil umed sunt incluse și alte branduri de anvelope aflate in portofoliul Continental, cum sunt Semperit Speed-Grip 2, Uniroyal MS plus 77 și Barum Polaris 3.

Cele 30 de anvelope cu o distanță de frânare de 40.5 metri sau mai mult, obținută în cadrul testului de frânare pe carosabil umed, la 80 km/h, s-au oprit cu cel puțin o lungime de mașină mai departe față de produsele premium, precum anvelopa ContiWinterContact TS 850 (36.1 m). Anvelopele de iarnă cu cele mai slabe caracteristici de frânare s-au oprit după 52.7 metri, ceea ce înseamnă cu mai mult de 3 mașini mai departe.

Recomandarea experților pentru sezonul rece

In Germania, anvelopele de iarnă sunt obligatorii “în condiții de drum înzăpezit”, de aceea experții recomandă adoptarea acestor “specialiști pentru sezonul rece” din luna octombrie până în apropierea Paștelui.

Anvelopele de iarnă de calitate dețin atât semnul M+S (pentru noroi și zăpadă), cât și simbolul fulgului de zăpadă, cu care producătorii de anvelope pot marca numai acele produse care au trecut testele de performanță elocvente.

Comentarii (1)

  • Andrei
    Continental sunt foarte bune cauciucuri,as alege Continental in detrimentul Michelin,Pirelli.
    5 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru