Rezultate EuroNCAP: 5 stele pentru Ford Mustang Mach-E, 4 stele pentru Hyundai Bayon

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 27.10.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Organizația Euro NCAP a publicat rezultatele noilor teste de siguranță. În cea mai recentă sesiune au fost testate modele precum Ford Mustang Mach-E, Hyundai Ioniq 5, Hyundai Tucson, Hyundai Bayon și Toyota Yaris Cross.

Noile Ford Mustang Mach-E, Hyundai Ioniq 5, Hyundai Tucson, Hyundai Bayon și Toyota Yaris Cross au fost testate de organizația independentă Euro NCAP. Cu această ocazie, belgienii au publicat acum rezultatele celei mai noi sesiuni, una la care toate modelele testate au primit calificativul de 5 stele, cu o singură excepție.

Trebuie menționat că toate cele 5 modele au fost echipate cu pachetul standard de siguranță. Dar să le luăm pe rând.

FORD MUSTANG MACH-E

În urma testelor efectuate de Euro NCAP, Ford Mustang Mach-E a primit calificativul maxim de 5 stele. Procentajele obținute pentru fiecare categorie testată sunt următoarele: 92% pentru protecția adulților, 86% pentru protecția copiilor, 69% pentru protecția utilizatorilor vulnerabili ai șoselelor (pietoni, bicicliști, motocicliști) și 82% pentru sistemele de siguranță.

HYUNDAI IONIQ 5

Și modelul cu zero emisii al coreenilor de la Hyundai a primit 5 stele. Cu 88% a fost recompensată protecția oferită adulților, cu 86% cea oferită copiilor, 63% a primit protecția pietonilor, bicicliștilor și motocicliștilor, iar cu 88% au fost notate sistemele de siguranță.

HYUNDAI TUCSON

Hyundai Tucson este un alt model care a primit 5 stele Euro NCAP.

În cazul său, protecția oferită adulților a primit 86%, 87% a obținut pentru protecția oferită copiilor, 66% pentru protecția oferită utilizatorilor vulnerabili ai șoselelor, iar cu 70% au fost notate sistemele de siguranță.

HYUNDAI BAYON

Hyundai Bayon a plecat cu 4 stele de la testele de siguranță Euro NCAP. Procentajele oferite modelului asiatic sunt următoarele: 76% protecție oferită adulților, 82% protecție oferită pasagerilor copii, 76% protectie pentru pietoni, bicicliști, motocicliști, iar sistemele de siguranță au fost notate cu 67%.

TOYOTA YARIS CROSS

Toyota Yaris Cross este o mașină de 5 stele Euro NCAP. Modelul nipon oferă 86% protecție pentru pasagerii adulți, 84% sunt trecuți în dreptul protecției oferite copiilor, 78% a primit pentru protecția pietonilor și cu 81% au fost recompensate sistemele de siguranță.

via Euro NCAP

Comentarii (2)

  • Ma conversam cu un coleg de la munca (si el cititor de AM) pe chat-ul intern si imi zicea ca de la Ford singura masina care merita si pe care si-ar lua-o azi este FMME, cu referire la Mustangul electric. Abrevierea lui m-a facut sa pufnesc in ras, cu gandul la altceva...in fine, acum ca este si aprobata de EuroNCAP, fa-ti Costele drum la dealer. Daca vezi mesajul asta, astept sa-mi spui ce numar ii alegi: FMM sau MME?
    11 1
  • Mircea Badea
    dar sisteme anti caruta/tramvai/tren au?

    desi fiind suv, astea merg prin padure, nu?
    5 8

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru