Rivali de o viață, frați de transmisie: Chevrolet Camaro și Ford Mustang vor folosi aceeași cutie cu 10 trepte

de Bogdan Mirică
Marti, 05.07.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Chevrolet Camaro și Ford Mustang vor folosi începând de anul viitor aceeași transmisie. Este vorba despre o cutie cu 10 rapoarte, pe care cei doi constructori au dezvoltat-o împreună.

Deși sunt rivali de o viață, Chevrolet Camaro și Ford Mustang vor împărți o componentă extrem de importantă în anii care vor urma. Este vorba despre noua transmisie cu 10 rapoarte pe care o va primi fiecare muscle car.

Camaro ZL1 va fi unul dintre primele vehicule produse de General Motors care vor primi noua cutie automată cu 10 trepte, denumită Hydra Matic. De asemenea, mai multe versiuni ale actualului Mustang ar urma să primească aceeași cutie începând cu anul viitor.

Această partajare a tehnologiei se datorează faptului că Ford și GM au dezvoltat împreună o generație nouă de transmisii cu nouă și zece trepte, începând cu anul 2013. Nu este pentru prima dată când se întâmplă asta, pentru că Ford și GM au colaborat și în trecut la nașterea unei cutii automate cu șase trepte, care s-a găsit pe Mondeo și Malibu.

”Este surprinzător. Pe vremea mea nici măcar nu aveam voie să stăm de vorbă cu cineva care lucra la General Motors”, a declarat Gale Halderman, responsabilul pentru design exterior al actualului Mustang.

Deși vor avea o mulțime de componente comune, cutiile automate cu 10 trepte se vor comporta diferit.

Cel puțin asta spun reprezentanții celor două branduri.

”Vom folosi propria unitate electronică de control pentru ane asigura că fiecare transmisie este croită după nevoile clinților și după ADN-ul brandului”, a declarat Craig Renneker, inginerul șef responsabil cu transmisiile și componentele trenului de rulare la Ford.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru