Rolls Royce adoptă o strategie diferită de Bentley: "Nu vom renunța la motoarele V12 și nu vom face mașini mai mici decât Ghost"

de Bogdan Mirică
Luni, 12.09.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Rolls Royce preferă să păstreze un caracter exclusivist pentru gama sa de modele. De asemenea, englezii preferă să nu renunțe, pentru moment, la motoarele V12.

Chiar dacă majoritatea constructorilor auto sunt tentați de ideea de a face volume mari și un profit pe măsură, Rolls Royce preferă să joace o strategie moderată, menită să păstreze un caracter exclusivist modelelor sale. Prin urmare, constructorul britanic susține că nu va face mașini mai accesibile și mai mici decât Ghost.

Pentru cei care nu sunt familiarizați cu gama englezilor, Ghost este o limuzină bazată pe platforma lui BMW Seria 7, ușor mai lung decât acesta, poziționat sub actualul Phantom.

Într-un interviu acordat publicației Motoring, Andrew Boyle, directorul de comunicare Rolls Royce, a recunoscut că există suficient loc pe piață pentru un sedan mai accesibil decât Ghost și că o astfel de propunere ar fi viabilă din punct de vedere financiar. Cu toate acestea, oficialii din conducere nu intenționează să dea undă verde unui asemenea model.

Noi suntem mulțumiți cu oferta pe care o avem astăzi în portofoliu, iar clienții noștri sunt și mai mulțumiți.

Așteptările și încrederea lor au la bază performanțele motorului V12.

Andrew Boyle
director de comunicare Rolls Royce
Același Boyle a declarat că, pentru moment, toate mașinile din gamă vor fi propulsate de motoare V12, pentru că actualii proprietari sunt foarte mulțumiți și nu doresc o alternativă mai verde. ”Noi suntem mulțumiți cu oferta pe care o avem astăzi în portofoliu, iar clienții noștri sunt și mai mulțumiți. Așteptările și încrederea lor au la bază performanțele motorului V12”.

Declarațiile oficialului Rolls Royce vin după ce Bentley a anunțat, nu cu mult timp în urmă, că va lansa o mașină sportivă mai mică decât actualele sale modele. Rolls Royce preferă să se concentreze asupra noii generații Phantom și a viitorului SUV Cullinan, ambele aflate în plină dezvoltare și ambele construite pe baza unui platforme din aluminiu.

via motoring

Comentarii (4)

  • O marca care se respecta. Daca ar renunta la V12 ar fi un dezastru ! Nu imi imaginez un Rolls cu V6 in nici un caz :)))
    19 5
  • manelisti pana la capat!
    3 20
  • Bravo lor, traditia se pastreaza! Nu-si bat joc de lucurile sacre. Cine poate sa inteleaga bine, cine nu, nu!
    10 1
  • Totusi, daca traditia se pastreaza, cine le da motoarele, transmisiile si sasiurile? Aud? Nu mai sunt englezi, dar totusi pastreaza traditia! Nice!
    3 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru