Rolls-Royce Phantom Coupe Aviator Edition, o ediţie limitată care debutează la Pebble Beach

de Sebastian Toma
Vineri, 17.08.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Rolls-Royce a creat o ediţie specială a lui Phantom Coupe pentru a aniversa câştigarea trofeului Schneider din 1930 cu modelul Supermarine SB6, propulsat de un motor Rolls-Royce R Type.

Esential 35 de Rolls-Royce Phantom Coupe Aviator Edition vor fi construite.
Rolls-Royce Phantom Coupe primeşte o ediţie specială numită Aviator la Concursul de Eleganţă de la Pebble Beach. Ediţia specială este un omagiu atât pentru co-fondatorul mărcii, cât şi pentru hidroavionul Supermarine S6B – motorizat de un propulsor R Type creat de englezi, câştigătorul Trofeului Schneider în 1930. Phantom Coupe Aviator Edition va fi construit în doar 35 de exemplare, preţul unui exemplar nefiind încă dezvăluit. Premiera mondială a noii ediţii speciale a lui Phantom Coupe are loc astăzi, la Pebble Beach.

Ediţia specială Aviator este vopsită într-o nuanţă numită "Aviator Grey" şi are o capotă cu finisaj mat. La interior, modelul are un ceas Thommen destinat domeniului aviatic, cu vârfurile acelor vopsite portocaliu, încastrat într-o carcasă metalică integrată în bord. Totodată, vitezometrul, indicatorul de carburant şi indicatorul power reserve au cadrane negru mat.

Partea inferioară a habitaclului este îmbrăcată în mahon, oţel inoxidabil lustruit şi prezintă covoraşe din piele. Tunelul transmisiei este învelit în aluminiu anodizat cu suruburi torx expuse, alături de elemente de ţeavă care imită conductele de răcire ale fuselajului lui Supermarine S6B.

Urmareste Automarket
"Prin această ediţie specială a lui Phantom Coupe îl celebrăm pe marele erou britanic, Charles Stewart Rolls, prezentând o maşină care relevă tuşe de la începuturile aviaţiei, alături de cele mai bune elemente inginereşti, design modern şi materiale finisate la un nivel de excepţie.", a declarat Torsten Muller-Otvos, CEO-ul Rolls-Royce.

Via Carscoop

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru