Rolls-Royce Phantom Drophead Coupe Waterspeed Collection, ediţie limitată de 35 de unităţi

de Sebastian Toma
Marti, 13.05.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Rolls-Royce va cinsti moştenirea lui Sir Malcolm Campbell cu o ediţie specială a lui Phantom Drophead Coupe, numită Waterspeed Collection, oferită în 35 de unităţi.

Esential 208 km/h a atins Sir Malcolm Campbell pe apă în 1937, la bordul lui Bluebird K3, cu motorizare Rolls-Royce.
9 straturi de vopsea are Phantom Drophead Coupe Waterspeed Collection pentru a obţine finisajul din imagini.
Rolls-Royce a prezentat seria limitată Phantom Drophead Coupe Waterspeed, dedicată lui Sir Malcolm Campbell, multimplu deţinător de recorduri de viteză pe uscat şi pe apă în anii '20 şi '30. Mai precis, seria limitată Waterspeed este dedicată rezultatelor lui Campbell pe apă, la bordul diferitelor versiuni ale lui Bluebird, echipate cu motorizări de origine Rolls-Royce. Englezii dedică această ediţie specială lui Bluebird K3, barca de viteză cu care Campbell a atins 208 km/h în septembrie 1937 pe lacul Maggiore.

Îndemânarea şi talentul de care dădea dovadă pilotul l-au ajutat să fie printre puţinii recordmeni din domeniu ai epocii sale care au decedat din cauze naturale, majoritatea temerarilor vremii care vroiau să doboare recorduri de viteză pierind în accidente legate de tentativele lor de a depăşi recordurile respective.

Sir Malcolm Campbell (11.03.1885 - 31.12.1948).
Multiplu deţinător al recordului de viteză pe apă şi pe uscat în anii 1920-1930.

Fiecare exemplar din seria limitată Waterspeed este vopsit într-o nuanţă inspirată de monoposturile Bluebird create de Sir Malcolm Campbell. Culoarea este prezentă atât pe capacele metalice ale motorizării V12 de 6.75 litri, cât şi la nivelul jantelor din aliaj cu 11 spiţe. Mai mult decât atât, englezii de la Rolls-Royce au înlocuit lemnul de tec folosit pentru ornamentele exterioare ale plafonului escamotabil cu oţel cu un finisaj lucios. Interiorul este îmbrăcat în piele gri şi prezintă logo-ul Bluebird pe cotiera centrală. În plus, habitaclul prezintă ornamente din lemn "Abachi" şi ceasurile de bord au o grafică inspirată de cea a ceasurilor folosite de legendarele modele Bluebird construite pentru Campbell.

Acesta este logotipul ”Bluebird”, prezent în mai multe locuri din habitaclu.

Urmareste Automarket
Ediţia specială Rolls-Royce Phantom Drophead Coupe Waterspeed are un preţ de 435.000 de lire sterline, echivalentul a 534.000 de euro, şi va fi construită în numai 35 de unităţi. Primul exemplar va fi expus lângă lacul Como din Italia, care se află în apropierea lacului Maggiore, locul unde Sir Malcolm Campbell a obţinut recordul mondial de viteză pe apă, la cârma lui Bluebird K3, cu motorizare Rolls-Royce.

Via Autocar | Rolls-Royce

Comentarii (3)

  • Englezii, dragii de ei, uita caactuala generatie Phantom are deja 11 ani, si ne iau ochii cu editii speciale, in loc sa se concentreze pe o noua generatie.
    Sincer, mai bine m-as simti intr-un Audi, decat intr-un Rolls-Royce, care are un bord cam "imprastiat".
    6 8
  • O marca ce are modele care costa peste 400 de mii de lire nu trebuie sa schimbe generatiile la 5-6 ani, clientii de Phantom nu sunt nemultumiti de faptul ca s-a lansat acum 11 ani, pt ca altfel ar fi iesit din productie de multi ani, iar sincer chiar cred ca te-ai simti mai bine intr-un Audi, dar nu fata de Rolls:).
    12 0
  • @dan_grc
    Asa este .... acum 11 ani au proiectat un model care sa reziste si in zilele noastre ca design si performante si au reusit. Dar a cam venit vremea sa aduca ceva nou pe piata.....o generatie noua nu ar strica.
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru