Rolls-Royce Phantom Orchid, un nou exemplar unicat construit pentru un client din Singapore

de Alexandru Monenciu
Marti, 01.02.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Rolls-Royce a dezvoltat un nou exemplar unicat plecând de la modelul Phantom Extended (ampatament lung). Numele său este Phantom Orchid și a fost comandat de un client din Singapore.

Rolls-Royce a construit mai multe proiecte speciale care au la bază actuala generație Phantom. Acestea sunt făcute la comandă de către departamentul Bespoke al producătorului britanic pentru clienți care vor să aibă în colecție o limuzină de lux, personalizată.

Cea mai nouă creație a fost denumită Phantom Orchid și a fost construită, pentru un client din Singapore, pe baza versiunii cu ampatament lung a lui Phantom. Acest lucru se traduce, în primul rând, prin mai mult spațiu pentru pasagerii din spate.

Proiectarea exemplarului unicat a durat doi ani, iar în proces a fost implicată și artista Helen Amy Murray. Așa cum îi spune și numele, Phantom Orchid, tema de bază au fost orhideele.

Piesa centrală, care poartă semnătura lui Murray, a fost sculptată manual și a fost integrată în Galeria limuzinei Phantom. "Am creat lucrări de artă, care au ca temă principală orhideele, în trecut, dar ideea mea pentru Galerie a fost să creez ceva în culori reale, ceea ce ne-a împins să ne perfecționăm abilitățile de imprimare digitală," a precizat artista.

Orhideele apar și pe măsuțele destinate pasagerilor din spate, dar și pe ornamentele iluminate ale pragurilor sau pe aripile față.

Pentru habitaclu, artizanii Rolls-Royce au folosit piele în nuanțele Alb Grace, Havan, Gri Smoke și cusături contrastante în culoarea Dark Olive.

În ceea ce privește exteriorul, culoarea de bază este Alb Arctic, însă vopsitorii mărcii britanice au încorporat o tentă de violet și particule fine de sticlă pentru a obține efectul sidefat.

via Rolls-Royce

Comentarii (3)

  • Edikkk
    Artă, artă, dar poluarea o ascundem sub preș
    3 8
  • @Edikk - norocul este că nu toată lumea gândeşte ca tine. Uniformizarea nu este bună. Gândeşte-te ce ar fi însemnat lumea asta fără diversitate. Gândeşte-te ce ar fi însemnat lipsa lucrărilor artistice ale marilor maeştri din domeniul picturii, sculpturii, arhitecturii, dacă li s-ar fi impus să creeze între anumite limite. Încerci? Că să repeţi acelaşi lucru e uşor. Micile tale celule cenuşii ce spun?
    1 1
  • Blackout
    Blackout
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru