Românul care a scris istorie în Raliul Dakar revine acasă

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 18.01.2011
Mani Gyenes, românul care a adus pentru prima dată România pe cea mai înaltă treaptă a podiumului din Raliul Dakar, revine mâine la Bucureşti alături de Marcel Butuza, coechipierul său de la Vectra Racing.

După ce a parcurs 9500 de kilometri în Raliul Dakar şi a scris istorie pentru România, pilotul Many Gyenes revine acasă. Câştigător al probei maraton la categoria moto, Gyenes a reuşit să aducă România pe podiumul celui mai dificil raliu din lume, desfăşurat anul acesta în Argentina şi Chile.

Avionul care îl va aduce pe Gyenes de la Roma la Bucureşti, miercuri 19 ianuarie, va ateriza pe aeroportul din Otopeni la ora 17:45. La bordul aeronavei se va afla şi Marcel Butuza, ocupantul locului şase la aceeaşi clasă a categoriei moto. Ambii piloţi Vectra Racing au adus rezultate în premieră pentru ţara noastră.

Mani Gyenes a reuşit să încheie Raliul Dakar pe locul 18 la general şi pe locul 4 în clasamentul amatorilor, adresat piloţilor independenţi, care nu concurează în numele unui constructor. De asemenea, Gyenes s-a clasat pe locul al treilea în topul piloţilor ce au folosit motociclete cu motoare mai mari de 450 cmc.

La rândul său, Marcel Butuza a încheiat Raliul Dakar pe locul şase la categoria maraton şi pe locul 59 la general.

via | Vectra Racing

Comentarii (3)

  • Cristi
    Bravo lor!
    Si la mai mari clasificari!
    3 0
  • Christian
    Felicitari!
    Cu astfel de oameni trebuie sa ne mandrim! Felicitari, campionilor!
    1 0
  • Felicitari celor 2 motociclism care au reprezentat cu cinste Romania ! Scuzata fie-mi ignoranta, Many Gyenes e roman ? Ca dupa nume nu pare ...
    Nu ca asta i-ar diminua in vreun fel din glorie :-)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru