Rowan Atkinson, interpretul personajului Mr. Bean, și-a vândut mașina pentru aproape 11 milioane de euro

de Sebastian Toma
Miercuri, 10.06.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Rowan Atkinson, actorul care a jucat personajul Mr. Bean pe micile și marile ecrane, și-a vândut McLaren-ul F1 pentru o sumă record, de aproape 11 milioane de euro.

Rowan este unul dintre cei mai entuziaști posesori de automobile pe care i-am cunoscut și este un utilizator real al mașinilor sale, nu doar unul care le colecționează și se mulțumește să le dețină.

David Clark
Șeful dealerului Taylor&Crawley, responsabil de vânzarea mașinii actorului
Rowan Atkinson, un actor britanic talentat și pasionat de automobile, a vândut printr-o casă de licitații celebrul său McLaren F1. Vorbim despre o mașină pe care interpretul rolului lui Mr. Bean o deținea din 1997 și care a parcurs peste 65.000 de kilometri în acest interval de timp, care s-a vândut pentru aproape opt milioane de lire sterline, ceea ce reprezintă echivalentul a 10.84 milioane de euro. Atkinson a avut și două incidente cu mașina în anii pe care i-a petrecut la volanul său, unul dintre ele implicând o reparație care a costat aproape un milion de lire sterline, cea mai scumpă din Regatul Unit.

Clientul vehiculului cu numărul de șasiu 61 a preferat să-și păstreze anonimitatea, în condițiile în care este posibil să facă acest lucru, și promite să conducă mașina zi de zi, cum făcea și primul proprietar al vehiculului.

Evident, noul proprietar al McLaren-ului lui Mr. Bean speră să nu întâmpine niciun incident rutier și să se bucure cât mai multă vreme de proaspăta sa achiziție, un model care a fost pentru multă vreme cel mai rapid automobil de serie din lume.

Mr. Bean a participat la Mille Miglia

Urmareste Automarket
David Clark, dealer-ul care a vândut mașina lui Atkinson, este omul care conduce Taylor&Crawley și cel care i-a vândut inițial McLaren-ul actorului.
Reprezentantul dealer-ului specializat în mașini exotice a declarat că toate părțile implicate sunt bucuroase de modul în care a decurs licitația și de rezultatul acesteia. Prețul pentru care a fost tranzacționat acest model îl duce într-o ligă selectă, în care se mai află doar modele Ferrari din anii '60. Vânzătorul mașinii estimează că nu există un McLaren F1 cu un rulaj mai mare decât cel al lui Rowan Atkinson.

Mr. Bean sarbatoreste 20 de ani de activitate impreuna cu Mini

Via Mirror

Comentarii (12)

  • Scorpionul.negru
    Ce teapa si-a luat noul propietar :))). Are multi km, a fost lovit de 2 ori si suma de achizitie este enorma fata de altul care e in stare mai buna si se vinde mult mai ieftin. Asta doar ca e masina lui Mr. Bean ?
    9 18
  • Este in continuare o masina incredibila din punct de vedere tehnologic. Performantele sale sunt extrem de greu de egalat chiar daca a trecut destul de mult timp de la lansare.

    Din povestea asta copiii cu figuri in cap care nu stiu cum sa atinga viteza maxima atunci cand babacii le cumpara tot felul de bolizi, ar trebui sa traga o concluzie pe care ma indoiesc ca o vor trage. Atkinson este nu doar un actor cunoscut, dar si un pilot cu experienta destul de vasta in competitii. Cu toate acestea masina s-a dovedit chiar si pentru el destul de greu de stapanit ...
    13 3
  • Pana la urma, radem noi de el pe micul ecran, dar se pare ca cine rade la urma, rade mai bine. :)
    9 0
  • Scrooge
    Schizofrenie curata. Sa dai 11 milioane de euro pe o masina care a fost rupta in 2 , doar pt ca a fost a fost a lui Mr Bean...Mda...cred ca omul zice ca face investitie...ca peste 10 ani o vinde dublu altui schizofrenic mai patimas.
    9 5
  • acrii strugurii :))
    6 10
  • Da masina asta nu mai era in 2 articole cand o fost facuta bucati ?
    Si sa nu-mi ziceti ca ii primul proprietar si fara accident ca nu cred :)))))))))
    3 0
  • Scorpionul_negru
    @vianu
    Acrii pe dracu ! Daca mi-ar da masina gratis, in prima secunda o pun la vanzare sa scap de ea. La banii aia cumperi un Bugatti Veyron , un Pagani Huayara, un McLaren P1 un Porsche 918, si un Ferrari La Ferrari + ca iti raman bani sa le schimbi si cu o noua generatie pe viitor + intretinerea lor pe viata ! Pai se compara ? Atatea masini tari in garaj .. nu coaja aia de de F1 ! A fost o data masina buna. E si acum. Dar nu la banii aia ! Trebuie sa ai probleme grave la cap sa dai atat pe masina aia !
    5 4
  • Altii dau milioane de lire pe o placuta de inmatriculare, doar ca scrie F1 pe ea si voi comentati ca au dat 11 mil pe un McLaren. Serios ?
    Fratilor, daca ati avea 300 de miliarde in cont, sigur nu v-ati face cumparaturile la Skoda.
    5 1
  • andrei
    si daca ai 300 miliarde, trebuie sa arunci banii pe fereastra? sunt atatia copii care nu au ce manca. mai bine le faci un bine, daca chiar te incurca banii. si cine e ala cu 300 de miliarde? sa il vad si eu.
    5 0
  • Scrooge
    @mowgli.....exact, cand ai foarte foarte multi bani in cont si nu mai stii ce sa faci cu ei le pierzi valoarea , mintea nu mai discerne exact pretul real al unor lucruri, si atunci apar pe langa tine diversi idivizi care te fac sa crezi ca daca nu cumperi o tablita cu 1 milion de cocos sau o masina rupta in 2 cu 11 milioane esti cel mai prost din curtea scolii.
    Sunt o gramada de miliardari cu capul pe pamant care stiu pe ce trebui sa-si cheltuiasca banii care nu se arunca sa fie fraeriti la placute de inmatriculare. Dar na, cand ai crescut in cort cu mamaliga si la 30 de ani ai dat de un robinet de petrol e clar ca esti clientul tinta pentru placuta cu F1.
    4 0
  • @scorpionu'

    "daca mi-ar da masina GRATIS...". M-as fi asteptat la o reactie de genu': dupa ce am muncit ca un sclav 20 de ani sa imi ridic o afacere si am strans ban pe ban....

    dar ia stai putin...nu tu esti baiatu' ce conduce ceva de la Audi dat de mamicutza si taticutzu???

    @Scrooge....lasa man...e adevarat ce spui, da' ce ne f..te pe noi grija de ce face x, y cu banii? Posibil sa fie spalare de bani, posibil sa fie un araboi cu teava de petrol in buda, posibil sa fie........ Pe mai toti ii aud pe aici, ba daca ai o afacere te doare shpitz de consumu' masinii, iar la articolul cu masinile politiei din Dubai comentariile au fost cat degetele de la o mana. Crezi ca mie imi provoaca altceva decat repulsie cand vad analfabetii cu urme de petrol intre degetele de la picioare cum se afiseaza dar.....

    Despre ce vorbim?.......vorbim despre strugurii prea acrii.
    3 1
  • Scorpionul.negru
    @vianu
    Da. Eu sunt. Am condus Q7 si acum Porsche Macan. Care e problema ? 100% din parintii care mai au cate ceva le ofera si copiilor acelasi lucru de care si ei se bucura. Tu nu ai face la fel ? Ai da unui strain sa iti conduca masina si copilului nu ? Iar pt. asta eu ii ajut la treba cu ce pot si la ce ma pricep. Asa ca nu e chiar dat degeaba.
    Oricum nu vad legatura cu subiectul.
    In legatura cu strugurasii acrisori, cred ca sunt multi pe aici dar nu in cazul asta. SUnt sigur ca nimeni nu ar da atat pe el nici daca ar fi multimiliardar in euro ! Pur si simplu nu MERITA ! A fost o intamplare ca la cumparat cineva si norocul lui Bean ca la vandut. Prosti se gasesc. Dar asta nu inseamna ca toti sunt prosti si arunca cu banii aiurea !
    @andrei
    Ala cu 300 de miliarde ? E unu parca....se zice ca ar avea 500 de trilioane de euro si il cheama Rothschild. Nu m-as mira la cata bogatie la vedere au si restu prin bancile lor private.
    2 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru