Rușii dansează pe Kalinka: Mercedes-Benz a început construcția unei fabrici de automobile lângă Moscova

de Cornel Șocariciu
Miercuri, 21.06.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes-Benz a pus piatra de temelie pentru viitoarea fabrică de automobile din Rusia. Lucrările se vor încheia în 2019, iar Clasa E va fi primul model care va părăsi poarta fabricii rusești.

La începutul acestei săptămâni, oficialii Mercedes-Benz au pus piatra de temelie pentru viitoarea uzină de motoare din Polonia. O zi mai târziu, nemții au zburat la Esipovo, la 60 de kilometri de Moscova, pentru a inaugura lucrările la viitoarea fabrică de automobile.

Investiția se ridică la 250 de milioane de euro, iar uzina ar urma să fie finalizată în 2019. Deși alți investitori internaționali s-au retras pe fondul declinului economiei din Rusia, oficialii Mercedes-Benz spun că au luat decizia după o conversație extrem de mulțumitoare cu Executivul rus. În plus, economia din Rusia a început să dea semne de redresare, iar livrările de autoturisme și de vehicule comerciale ușoare pe piață din Rusia au crescut în luna mai cu 15 procente, față de aceeași perioadă a anului trecut.

Urmareste Automarket
Totodată, rușii au înregistrat trei luni consecutive în creștere, un semn bun care arată că piața auto își revine după cei patru ani de declin.

Uzina Mercedes-Benz din Rusia va produce doar autovehicule de pasageri.

Peste 1.000 de angajați vor lucra în Esipovo, iar capacitatea de producție a uzinei va trece de 20.000 de exemplare pe an. Mercedes-Benz Clasa E va fi primul model produs în Rusia. Mai apoi, nemții vor aduce pe linia de asamblare și SUV-urile GLE, GLC și GLS.

Via | Daimler | Economica

Comentarii (8)

  • Vai, vai, vai. Au vândut nemții Mercedesul lui Putin (Executivul rus). Vai, vai o să fure FSB secretele tehnologice. Vai, vai.
    După ce i-au violat ostașii lui Stalinși la propriu și la figurat acu' 70 de ani, acum se duc la Moscova să facă fabrică Mercedes. (lasă-le dracu de sancțiuni).
    Vai, vai, vai, nemți trădători de neam și țară.
    10 7
  • @ignis Nemtii si rusii s-au violat reciproc in timpul razboaielor purtate in istorie, insa pe timp de pace au facut afaceri mari. E un pic ciudata relatia celor doua tari, cel putin in ultimii 200 de ani, dar dupa cum zicea cineva, in relatiile internationale nu exista prieteni adevarati ci doar de conjunctura.
    9 0
  • @ Cornel Socariciu

    Dar de ce pe Kalnka? De ce nu pe Katyusha sau pe kazachiok?
    4 0
  • @Andy

    Ignis cred ca a glumit.
    Hai sa vorbim si serios ... Atunci cand popoarele au conducatori intelepti sunt capabile sa treaca peste disensiunile istorice. Nu doar nemtii si rusii au avut relatii incordate dar si alte popoare, de pilda si nentii si francezii. Cand interesele economice si o cer armele tac si vorbesc diplomatii. Numai politicenii romani o tin langa cu pericolul rusesc in timp ce toti vecinii nostrii, desi parte dintre ei sunt in UE si NATO, se impaca bine cu rusii ...
    4 2
  • @mishazaitev

    M-am gândit dacă o bag și p-aia cu "ciuma roșie", dar cred că asta e o marotă de fabricație locală și nu se pupa cu textul. N-am văzut nici un neamț care să gândească, dar să mai și spună așa ceva.

    La noi dacă spui ceva de afaceri cu rușii, ești trădător, comunist și "ciumat roșu".

    Una peste alta, realitatea este că există o fabrică Mercedes la Moscova și nu în România.
    5 0
  • @ignis

    Crede-ma ca stiu foarte bine ce vrobesti cu atat mai mult cu cat postez cu numele mei rusesc si n-ai habar cate insulte mi-am luat doar pentru asta de-a lungul timpului.

    In alta ordine de idei, stirea nu are insemnatate doar in ceea ce priveste piata auto. Vorbim pur si simplu de o detensionare a relatiilor UE - Rusia. Cred ca nu intamplator Mercedes a deschis o fabrica de motoare in Polonia. Germanii au inteles ca pericolul nu este la granite ci peste ocean (vezi dieselgate). Cei ce nu inteleg asta vor trebui sa se multumeasca cu scuturi anti-racheta si cu avioane sh.
    3 5
  • @misha Da, ideea e ca toate popoarele fac atrocitati mai mari sau mai mici in timpul razboaielor si nu trebuie judecate neaparat dupa asta. In antichitate si evul mediu atrocitatile erau la ordinea zile, chiar si pe timp de pace si nu sunt cuantificabile ca cele din perioada moderna.

    Treaba ca rusii, ca americanii e can-can. De exemplu, dupa Primul Razboi Mondial, americanii voiau sa dea Transilvania Ungariei. Iti dai seama ca acum erau mai injurati decat rusii. Noroc cu francezii (care ne-au cam sprijinit mult in toata perioada moderna a Romaniei) care n-au fost de acord.
    6 1
  • @Andy

    Aceeasi pozitie fata de Transilvania au avut-o anglo-americanii si dupa al doilea razboi mondial.. Noroc (din acest punct de vedere) ca dupa Yalta nu au mai decis ei.

    In ceea ce priveste atrocitatile, ai perfecta dreptate, toate popoarele le fac, chiar si cele care pozeaza in ingerasi.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru