Saab 9-3 va renaște ca model electric sub brandul suedez NEVS: autonomie de 300 de kilometri pentru mașina ce va fi produsă în China

de Petre Barac
Vineri, 08.12.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Saab 9-3 a primit o nouă șansă la viață ca model 100% electric sub brandul suedez NEVS, urmând ca mașina cu autonomie de 300 de kilometri să fie produsă în China.

NEVS (National Electric Vehicle Sweden) este o companie suedeză care a cumpărat “rămășițele” mărcii Saab, după încetarea producției în urmă cu cinci ani.

Compania vrea acum să relanseze brandul Saab cu modelul NEVS 9-3, o mașină 100% electrică, cu autonomie de circa 300 de kilometri.

Cu toate că sediul firmei este tot în Suedia, precum fostul Saab, NEVS 9-3 va fi produs în fabrica din orașul chinez Tianjin, datorită parteneriatului dintre NEVS și DiDi Chuxing, echivalentul Uber în China.

NEVS susține că electricul 9-3 va avea o autonomie de circa 300 de kilometri cu o singură încărcare și o viteză maximă de 140 km/h.

În primă fază, 50.000 de NEVS 9-3 vor fi produse, fiind planificate și alte generații de modele electrice sub același brand.

Chinezii de la DiDi estimează că, până în 2020, un milion de mașini produse de ei și NEVS vor circula pe piața asiatică. Lansarea noului model NEVS 9-3 ar urma să aibă loc undeva peste 2-3 ani.

Via Autoexpress

Comentarii (4)

  • Cineva
    Pai ori e suedeza ori e chinezeasca ? Sa o cumpere ei daca o produc in China ! !
    10 3
  • Rau au facut ca n-au dus mai departe numele...Pacat,tare m-as fi bucurat sa vad noile modele Saab pe soaele!
    16 0
  • parca si Erdogan voia sa renasca Saab in Turcia ca model electric
    4 3
  • chinezu
    SAAB va fi chinez.
    Volvo este chinez.
    Traiasca masinile suedeze!
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru