Salonul Auto de la Geneva nu va avea loc nici în 2022

de Alexandru Monenciu
Vineri, 08.10.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Organizatorii Salonului Auto de la Geneva au confirmat că evenimentul nu va avea loc nici anul viitor. Unul dintre cele mai importante Saloane ale anului a fost anulat de trei ori consecutiv din cauza pandemiei de coronavirus.

După aproape doi ani în care toată planeta a trăit cu restricții, pandemia de coronavirus pare că nu vrea să se facă uitată prea curând. În toată această perioadă, industria auto a avut, la rândul ei, de suferit, iar Saloanele auto au fost anulate pe bandă rulantă.

Chiar și evenimentele care ar fi trebuit să aibă loc anul viitor sunt sub semnul întrebării. Spre exemplu, organizatorii Salonului Auto de la Geneva tocmai au confirmat că evenimentul nu va avea loc nici în 2022, după ce a fost anulat în 2020 și 2021.

"Ne-am străduit din răsputeri și am făcut tot posibilul să reactivăm Salonul Auto de la Geneva în 2022. În ciuda tuturor eforturilor noastre, trebuie să ne confruntăm cu faptele și cu realitatea: situația pandemiei nu este sub control și prezintă o amenințare majoră pentru evenimente organizate la interior, cum este Salonul," a declarat Maurice Turrettini, președintele Comitetului permanent al Salonului Internațional de Automobile.

În ciuda amânărilor, Turrettini este optimist că Salonul se va întoarce în 2023 "mai puternic ca oricând."

Pandemia de coronavirus nu este singurul motiv pentru amânarea Salonului Auto de la Geneva.

Criza mondială de semiconductori a cântărit și ea destul de greu la luarea acestei decizii.

Nici Salonul Auto de la New York nu a avut loc în 2021. Totuși, cel din Munchen s-a desfășurat fără probleme, iar cel de la Los Angeles va avea loc, conform planului, în luna noiembrie.

via Motor1

Comentarii (3)

  • Curios, salonul de la München s-a ținut în august, iar Geneva nici la anul, mai bine se anulează de tot.
    4 1
  • petrush
    nu-i bai. avem la bucuresti.
    4 2
  • Cei de la Geneva au fost luați prin surprindere de apropiere anului 2022. Nu se așteptau sa vina așa repede și nu mai apuca sa se pregătească corespunzător.
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru