Salvarea circuitului de la Nurburgring ar putea veni de la Bernie Ecclestone

de Bogdan Mirică
Vineri, 27.07.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bernie Ecclestone, părintele Formulei 1, s-a arătat interesat să cumpere circuitul de la Nurburgring şi să evite astfel insolvenţa.

La mijlocul acestei luni vă anunţam că firma care deţine circuitul de la Nurburgring a intrat în insolvenţă. Decizia ar duce la închiderea celebrului circuit, folosit de public dar şi de marii constructori pentru dezvoltarea noilor modele.

Salvarea ar putea veni de la o figură celebră în lumea motorsportului. Un ziar german susţine că Bernie Ecclestone este interesat să achiziţioneze circuitul cu probleme financiare. Citând un interviu cu şeful Formulei 1, ziarul Rheinpfalz susţine că intenţiile lui Ecclestone sunt clare, însă nu a putut obţine informaţii despre suma pe care este dispus să o plătească magnatul octogenar.

Esential 350 de milioane de euro este valoarea datoriilor pe care le are compania ce deţine circuitul din Nurburgring.
Valoarea finală ar putea fi influenţată şi de datoriile pe care le au în prezent administratorii circuitului, estimate la 350 de milioane de euro.
Săptămâna trecută, Ecclestone declara că este pregătit să renunţe la taxa de participare solicitată circuitului de la Nurburgring în 2013, pentru ca Marele Premiu al Germaniei să rămână în calendarul Formulei 1.

Se pare că omul de afaceri este dispus să facă mai mult de atât. Cu toate acestea, el a declarat că nu este dispus să suporte costurile organizării marelui premium de anul viitor.

Nu ar fi o problemă, pentru că, la începutul săptămânii, oficialii companiei care deţine circuitul, Nurburgring Automotive GmbH, au găsit o altă soluţie. Preşedintele Jorg Lindner a declarat: ”Am găsit o soluţie de a organiza cursa de Formula 1 care nu necesită o infuzie de capital din partea statului.”

via wcf

Comentarii (2)

  • nu se ofera vw sa-l cumpere la fel cum au facut cu nardo?!
    2 0
  • Macar atat sa faca dupa ce a cam distrus F1!!!
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru