Samsung se apropie amenințător de industria auto: a cumpărat Harman, furnizor de sisteme de sunet

de Bogdan Mirică
Marti, 15.11.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Samsung a plătit 8 miliarde de dolari pentru achiziția Harman International. Gigantul sud-coreean are astfel acces la peste 30 de milioane de sisteme audio instalate pe mașinile actuale.

Samsung își va extinde influența în luma auto după ce a început achiziția conglomeratului Harman International.

Pentru cei care nu sunt familiarizați cu numele, Harman International este compania care deține brandurile Harman Kardonn, JBL și Revel, toate producătoare de sisteme audio de înaltă calitate. De asemenea, conglomeratul deține licențele de folosire pentru industria auto a unor nume grele ca Bowers&Wilkins și Bang&Olufsen.

Prin noua achiziție, Samsung devine, practic, un furnizor de sisteme audio pentru o bună parte din modelele premium și nu numai. În prezent, peste 30 de milioane de mașini sunt echipate cu un sistem audio produs de conglomeratul Harman International.

Esential 30 de milioane de mașini sunt echipate cu un sistem audio furnizat de Harman International
Pentru a putea juca în această ligă, Samsung a fost nevoit să plătească 8 miliarde de dolari pentru achiziție, fiecare acțiune fiind evaluată la 112 dolari.

Chiar și așa, investiția este justificată, întrucât piața este în continuă creștere, iar pe viitor Samsung vrea să combine expertiza sa în domeniul telefoanelor inteligente cu cea a sistemelor audio. Coreenii vor să folosească display-ul lor, soluțiile de securitate și conexiunea 5G pentru sistemele audio ale viitorului. De asemenea, Samsung vrea să ofere o alternativă la sistemele multimedia actuale cu o propunere proprie.

Young Sohn, șeful strategiei Samsung electronics, a declarat că ”mașinile de mâine vor fi complet transformate de tehnologiile inteligente și conectivitate. O să fie aceeași transformare pe care au suferit-o și telefoanele inteligente în decursul ultimului deceniu”.

Comentarii (4)

  • Take that Apple + Beats ! :)
    1 0
  • silimarina
    Grozav!Pe viitor masinile dotate cu sistem audio Harman-Kardon, vor bubui la propriu
    7 1
  • Samsung a cumparat Harman International (nu Harman Kardon), un concern care detine si marca Harman Kardon. Si interesul nu este partea de sisteme de sunet, ci partea de sisteme de infotainment produse de Harman (vezi iDrive, MB Command, etc...).
    Puteti sterge comentariul dupa ce corectati stirea
    4 0
  • "Samsung se apropie amenințător de industria auto" ...

    Asta-i una dintre cele mai tari perle pe care le-am auzit pe site-ul asta, nu va suparati... Pai Samsung fabrica si masini. Compania asta este in lumea auto, fabrica masini din anii '90 si face parte din Grupul Renault Nissan.

    Adevarul este ca deprinderea de a reda in scris exact ceea ce vrei sa spui tinde sa devina arta...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru