Stellantis și Samsung vor investi 2.3 miliarde de euro în dezvoltarea unei fabrici de baterii

de Tiberiu Safta, Foto:Depositphotos.com
Miercuri, 25.05.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul Stellantis și Samsung SDI, divizia producătoare de baterii a gigantului sud-coreean, vor investi împreună 2.3 miliarde de euro în dezvoltarea și deschiderea unei noi fabrici de baterii din Statele Unite. Uzina din statul Indiana își va începe activitatea în 2025.

Cele două companii au anunțat că vor investi aproximativ 2.3 miliarde de euro în deschiderea unei fabrici de baterii noi în Statele Unite. Aceasta va fi amplasată în statul Indiana și va avea o capacitate de producție inițială de 23 GWh. Ulterior, capacitatea va crește la 33 GWh, iar uzina va își va începe activitatea în 2025.

Investiția face parte din planul Grupului Stellantis de a investi circa 32 de miliarde de euro în producția de mașini electrice până în 2025. Grupul multinațional dorește ca din 2030 să fie capabilă de a produce și vinde circa 5 milioane de vehicule electrice în fiecare an.

Tot până la începutul noului deceniu, Stellantis va lansa nu mai puțin de 75 de modele electrice noi. Între timp, Samsung dorește să investească peste 350 de miliarde de euro până în 2027 în sectorul semiconductorilor.

via Economica

Comentarii (2)

  • sa faca si ceva cip-ciripuri, ca prea au dat-o-n bara
    0 0
  • @Tibi vezi că Indiana nu-i un oraș, ci un stat cam cât Ungaria așa :))
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru