Sărbătoare în cadrul Bentley: britanicii aduc la Geneva un model special cu ocazia centenarului mărcii

de Cornel Șocariciu
Joi, 24.01.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
În 10 iulie 2019, Bentley aniversează 100 de ani de existență. Pentru a marca acest moment, britanicii pregătesc un model special inspirat de vechile versiuni care s-au impus în cursa de 24 de ore de la Le Mans între 1927 și 1930.

Walter Owen Bentley este cel care în 10 iulie 1919 punea bazele unei noi companii auto. Pentru a sărbători cum se cuvine anul centenarului, producătorul britanic a pregătit o serie de suprize pentru fanii mărcii.

Evenimentele dedicate centenarului mărcii au început din 2018. Anul trecut, producătorul din Crewe a prezentat ediția specială Mulsanne W.O. Edition by Mulliner în cadrul Concursului de Eleganță de la Pebble Beach și a lansat și o carte dedicată celor 100 de ani de existență.

Aceasta din urmă a fost dezvoltată în colaborare cu specialiștii din cadrul Opus și este disponibilă în trei versiuni: Crewe, Mulliner și Centenary. Prima dintre acestea are un format compact, în timp ce utlimele două oferă și zone care adoptă conceptul de gate-folder (asemănător cu formatul pliantelor).

Acum, Bentley a publicat un teaser video cu un viitor model special despre care britanicii spun că a fost inspirat de vechile versiuni care au câștigat cursa de 24 de ore de la Le Mans între 1927 și 1930.

Conform oficialilor Bentley, ediția specială dezvoltată pentru a celebra centenarul mărcii va fi expusă în premieră în cadrul Salonului Auto de la Geneva, eveniment care își deschide porțile în 5 martie.

Comentarii (1)

  • inexorabil
    Eu, unul, nu pot echivala și asocia Bentley și spiritul său decât cu următorii parametri: sedan/coupé și motor V8 seria L RR-Bentley. Orice altceva din prezent, chiar dacă ar fi imprimat cu numele și emblema Bentley, nu mă tentează sub nicio formă.
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru