Sărbătoare la Fiat: uzina din Polonia a produs 2.500.000 de unități ale modelului 500

de Paul Cosma
Marti, 23.03.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Stellantis anunță că uzina din Tychy (Polonia) a atins o producție de 2.5 milioane de exemplare pentru modelul Fiat 500.

Produs în Polonia începând din 2007, Fiat 500 a ajutat fabrica din Tychy să doboare recordul pentru cele mai multe unități asamblate în dreptul unui singur model. 

Celebrul 500 se bucură de un succes internațional, fiind vândut în peste 100 de țări. Cele mai importante piețe, fără să luăm Italia în calcul, sunt Marea Britanie, Franța, Germania, Spania sau Belgia. 

Uzina poloneză a grupului Stellantis a produs recent exemplarul Fiat 500 cu numărul 2.500.000, acesta urmând să ajungă la un client din Franța. Modelul cu pricina este un 500 în versiune micro-hibridă cu 70 de cai putere

Fiat 500 a fost liderul segmentului său în 2020, la nivel european, cu o cotă de piață record de 17.7%. De la debutul primei generații în 1957, modelul a înregistrat vânzări de 6.7 milioane de unități la nivel global. 

Via Stellantis

Comentarii (2)

  • Si ei se pregateau sa vanda maxim 120 000 in 5 ani. Pacat ca a avut asa succes, ca s-au axat pe asta si au abandonat celelate modele - Punto, Panda si mai ales Bravo
    4 2
  • inexorabil
    Să înţeleg din imaginea afişată că toţi cetăţenii de acolo sunt prieteni? Şi, eventual, din orice comunitate “de succes” ?
    Eventual impulsionaţi de deviza “Prieten, prieten, dar brânza-i pe bani, iar frica unul de altul (inoculată emolariceşte, sic!) se reflectă în măştile purtate, cu atât mai nemărturisită cu cât le purtăm cu dezinvoltură”.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru