Sărbătoare la Mercedes: nemții au atins o producție de 50 de milioane de mașini

de Paul Cosma
Vineri, 12.02.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes-Benz anunță că producția sa globală a ajuns la borna de 50 de milioane de unități în 75 de ani de activitate.

În plin proces de reconversie a fabricilor sale pentru “accelerarea tranziției către mobilitatea electrică”, Mercedes-Benz înregistrează un rezultat deosebit pentru istoria companiei. 

Nemții transmit că producția lor globală a ajuns la 50 de milioane de mașini în circa 75 de ani de activitate. De menționat că totalul include atât modelele Mercedes, cât și cele Smart. 

Exemplarul cu numărul “50.000.000” este și primul Mercedes-Maybach Clasa S care părăsește liniile de asamblare ale uzinei din Sindelfingen, cea mai modernă fabrică deținută de nemți și botezată Factory 56. 

Până la sfârșitul anului viitor, șase fabrici Mercedes vor începe să producă modele electrice din gama EQ, sedanul EQS urmând să fie asamblat în uzina menționată mai sus. 

Mercedes-Benz a fost și în 2020 cel mai mare constructor auto premium din lume după ce a comercializat 2.16 milioane de mașini, cu 135.000 de unități mai mult decât BMW.

Nemții au avut o creștere în China (11.7%), însă au înregistrat scăderi pe piețele din Europa (-16.4%), Germania (-13%) și Statele Unite (-13%). 

Via Mercedes

Comentarii (5)

  • no, de ce in ultimi 75 de ani? n-au 100? alea erau masini fasciste?
    si repeti fraza cu anuntul ca un balbait.
    10 1
  • Johnny
    Vad eu bine sau doar capota si putin din masca dunt vopsitr diferit? Parca a fost lovita si au cautat o capota intr- un shrot? Lol
    Multa prostie- i in zona " luxury"
    4 6
  • Edikkk
    Este Mercedes Maybach care de obicei vine vopsit în două culori, Johnny
    4 4
  • Corocsenie Adrian
    @Johnny
    Nu. E cu tot cu lateral si portbagaj vopist nu doar capota. E in doua culori. Dar fiind o combinatie de colori urata, pare neterminata.
    5 1
  • Johnny
    Crec ca poti vopsii in 2 culori si sa obtii un efect cool, gen mini, sau o poti face prost, de pare ca ai schimbat o parte din tablarie cu piese de la shrot
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru