Schimbare de segment: SUV-ul Citroen C4 Cactus va fi transformat în hatchback

de Daniel Popescu
Luni, 26.06.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Citroen C4 Cactus va primi un facelift în urma căruia SUV-ul va fi transformat într-un hatchback care va renunța la Airbumps, ca urmare a lansării noilor SV-uri C3 Aircross și C5 Aircross.

Citroen traversează o perioadă de tranziție marcată de lansarea unor SUV-uri complet noi, primele pe lista fiind C3 Aircross și C5 Aircross, iar această strategie determină constructorul francez să aducă modificări și în gama de modele tradiționale.

Prima "victimă" va fi Citroen C4 Cactus, care va beneficia în curând de un facelift, iar schimbările de design vor fi dramatice. Potrivit unor informații dezvăluite de Auto Express, C4 Cactus facelift va renunța la elementele de SUV în favoarea formelor specifice unui hatchback, urmând să aibă o gardă la sol mai joasă.

"C4 Cactus este gata pentru schimbarea de la jumătatea ciclului de viață și va evolua ușor. Prin aceste schimbări se va potrivi și mai bine strategiei noastre pentru modele. La Citroen nu facem nimic convențional", afirmă Linda Jackson, CEO-ul Citroen.

De asemenea, este foarte posibil ca celebrele Airbump-uri, pernele laterale realizate din cauciuc, să nu mai fie disponibile și pe facelift, potrivit directorului de produs Xavier Peugeot.

"Trebuie să evităm să rămânem prizonieri unor elemente precum Airbump-urile, așa că le vom utiliza în funcție de model, de segmente și de regiuni.

De aceea, în următoarele luni vom dezvălui modele cu diferite metode de a ține Airbump-urile în viață", a precizat el.

Via Auto Express

Comentarii (3)

  • Adica airbumpurile au fost mai mult o strategie de marketing si un artificiu de design... n-a prins, nu se justifica costurile se elimina. Adio si la gara!
    8 2
  • parerea mea??? o mare prostie sa modifice design-ul acestei masini si sa o transforme din mini-suv in hatch
    masina asta e cool,funky si interesanta exact pt ca arata in felu ei.......daca o sa ieie airbump-urile jos o so transforme intr-un hatch simplu low cost cu plastice de 2 lei la interior.....
    12 2
  • Orice ar face nu prea contează. Este o mașină simplistă și fără pretenții.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru