Schimbări la Nurburgring: cel mai periculos circuit din lume va deveni mai sigur din 2016

de Sebastian Toma
Miercuri, 19.08.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Compania care deține circuitul Nurburgring a anunțat că va opera 16 modificări pentru creșterea siguranței. Odată efectuate schimbările, limita de viteză instituită temporar va fi eliminată.

Esential 20.81 kilometri este lungimea lui Nordschleife, bucla de Nord a Nurburgring-ului.
154 de viraje are Iadul Verde.
Nurburgring, cel mai periculos circuit din lume și unul dintre cele mai cunoscute piste deschise publicului, va primi 16 îmbunătățiri pentru creșterea siguranței. Veștile vin de la conducerea companiei care deține circuitul, care a luat hotărârea modificării anumitor secțiuni ale Nurburgring-ului pentru a evita situațiile periculoase pentru piloții care abordează circuitul și pentru spectatorii care vin să urmărească evoluția acestora. În urma unui studiu, o secțiune de 500 de metri a "Iadului Verde" va fi modernizată la nivelul covorului asfaltic pentru a elimina cinci denivelări apărute în urma exploatării circuitului. În plus, siguranța spectatorilor va crește datorită instalării de bariere suplimentare pe margini și prin întărirea gardurilor de protecție.

REPORTAJ: Prezent şi trecut pe Nurburgring - între DTM 2013 şi românul care a bătut germanii la ei acasă

Secțiunea de Nurburgring care va fi actualizată este cea din zona "Flugplatz", un loc popular pentru spectatori datorită faptului că multe modele își iau zborul pentru câteva clipe atunci când abordează cu viteză respectiva porțiune. Din păcate, în cadrul unei etape din campionatul VLN derulată în martie a.c., un spectator și-a pierdut viața la Nurburgring după ce un model Nissan de clasă GT3 și-a luat zborul în acea zonă a circuitului și a ajuns peste bariere unde a accidentat fatal spectatorul.

Prima măsură după acel accident a fost instituirea unei limite de viteză pe anumite secțiuni ale circuitului și interzicerea tururilor record pe Nurburgring, dar aceste două măsuri vor fi abolite după aplicarea celor 16 schimbări pe Nurburgring.

VIDEO: Un tur de pistă pe zăpada de la Nurburgring la -16 grade

Urmareste Automarket
În cei 88 de ani de istorie ai Nurburgring-ului, circuitul a primit numeroase actualizări pentru creșterea nivelului de siguranță. Mai multe viraje și zone cu denivelări au fost asfaltate și modificate pentru a face celebrul circuit mai sigur atât pentru cei care aleargă pe el, cât și pentru vizitatorii de pe margine.
În ciuda nemulțumirilor scandate de puriștii circuitului, aceste modificări nu fac decât să perpetueze moștenirea "Iadului Verde" și să permită companiei care îl deține să îl folosească în continuare în regimul actual, în care șoferii să platească pentru a intra pe circuit pentru câteva ture cu mașinile lor de stradă.

FEATURE: Nurburgring 1968: Cea mai dificilă cursă pe ploaie din istoria F1

Cum era Nurburgring Nordschleife în 1955

Evoluția Nurburgring-ului între 1967 și 2014

Via Piston Heads | Sursă foto  

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru