Se extinde scandalul Dieselgate? Opel şi Fiat, chemate la o întâlnire cu autorităţile germane pe tema emisiilor

de Daniel Popescu
Luni, 16.05.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Reprezentanţii Opel şi Fiat au fost chemaţi la o întâlnire cu autorităţile germane pentru a analiza o posibilă fraudare a testelor pentru emisii.

La începutul lunii februarie, un grup german al activiştilor de mediu numit Deutsche Umweltilfe (DUH) a anunţat că modelele Opel Astra şi Opel Zafira echipate cu motoare diesel de 1.6 litri precum şi modelul Fiat 500X cu motor diesel de 2.0 litri depăşesc cu mult limitele legale pentru emisiile de oxid de azot.

La trei luni distanţă de la acel eveniment, autorităţile germane au anunţat că au chemat reprezentanţii Opel şi Fiat la o întâlnire care va avea loc în această săptămână, pentru a discuta pe marginea acestui subiect.

Urmareste Automarket
Nu este foarte clar dacă autorităţile germane au primit informaţii noi despre acest caz, însă Opel susţine că testele realizate de DUH nu sunt obiective.
"Nu credem că aceste teste realizate de DUH sunt obiective sunt fundamentate ştiinţific", precizează constructorul german într-un comunicat de presă.

De altfel, Autoritatea Germană de Transport (KBA) a testat 50 de modele comercializate în Europa şi a constatat că doar cele din grupul Volkswagen aveau instalat un software pentru manipularea emisiilor. În schimb, oficialii Fiat au refuzat să facă vreun comentariu pe marginea acestui subiect.

Via Automotive News (inreg.)

Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru