Se întâmplă și la case mai mari: 1400 de unități Lamborghini Aventador, rechemate în service de teama unui posibil incendiu

de Bogdan Mirică
Miercuri, 15.02.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lamborghini a anunțat că va rechema în service un număr de 1453 de unități ale modelului Aventador vândute în SUA. Problema descoperită ar putea duce la un incendiu.

De la debutul său pe piață, Lamborghini Aventador a fost rechemat în service o singură dată, într-un număr redus de exemplare (144) pentru a-i fi reglate farurile. Anul 2017 debutează însă cu un recall destul de numeros pentru unitățile Aventador vândute în Statele Unite.

Potrivit italienilor, 1453 de exemplare vor fi rechemate în service, inclusiv ediții speciale precum Anniversario, Miura Hommage, Pirelli Edition sau Super Veloce. Chiar și exclusivistul Veneno, cu variantele sale Coupe și Roadster, va fi rechemat în service.

Esential 1453 de unități Aventador sunt afectate de recall.
Problema pornește de la rezervor. Alimentarea excesivă a acestuia și apoi conducerea agresivă a supercarului poate duce la scăpări de combustibil. Aceste scăpări pot intra în contact cu evacuarea încinsă și pot genera un incendiu. De asemenea, turarea supercarului pe loc poate face ca vaporii de carburant să intre în contact cu țeava de eșapament.

Din fericire, cazurile care au semnalat această defecțiune nu au presupus accidente grave sau incendieri periculoase.

Au fost doar câteva situații în care mai multe părți ale supercarului s-au topit în urma aprinderii combustibilului.

Lamborghini promite că va instala un sistem de evacuare a vaporilor de combustibil și noi valve pentru o etanșeitate mai bună. Se pare că măsura a fost deja luată în cazul modelelor Aventador și Aventador S de producție recentă.

Comentarii (1)

  • Cam tarziu....au ars prea multe pana acum. Nu stiu daca vor mai avea ce sa cheme in service :)))
    6 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru