Se întâmplă și la case mai mari: Ferrari este acuzat că și-a instruit mecanicii cum să reseteze kilometrajul supercarurilor sale

de Bogdan Mirică
Marti, 28.02.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un fost consilier de vânzări Ferrari acuză compania italiană că a autorizat operațiuni de resetare a kilometrajului pe supercarurile sale, cu scopul de a le crește artificial valoarea la revânzare.

Falsificarea numărului real de kilometri este o practică des întâlnită pe piața mașinilor second-hand. Se pare însă că această practică nu este comună doar în segmentul mașinilor de volum. Ea poate fi consemnată și într-un segment în care falsificarea kilometrilor reali poate aduce un profit de câteva zeci de mii de euro: cel al supercarurilor.

Deși pare greu de crezut, un fost angajat al unui dealer Ferrari din Palm Springs își acuză fostul angajator de astfel de practici. Mai mult, el susține că și Ferrari acoperă acțiunile ilegale.

Robert Root, un veteran când vine vorba despre vânzarea mașinilor exotice, a decis să acționeze în judecată fostul său angajator, după ce a fost eliberat din funcție. Root susține că a fost concediat din cauza vârstei și a unei descoperiri pe care a făcut-o: dealerul falsifica numărul real de kilometri.

Aparatul de diagnoză Ferrari poate face această operațiune. Singura condiție este ca Ferrari să autorizeze această acțiune, ceea ce a și făcut în numeroase cazuri.

Miza era aceea de a vinde la suprapreț supercarurile Scuderiei.

Urmareste Automarket
În procesul intentat italienilor, Robert Root susține că fostul director al companiei americane Sara Lee a cerut dealerului Ferrari să dea înapoi kilometri supercarului său. Operațiunea a avut loc, iar kilometrajul a fost restat total. Astfel, clientul a câștigat aproape un milion de dolari la revânzarea mașinii, un Ferrari LaFerrari, culmea, cu 0 kilometri parcurși.

Zvonurile sunt întărite și de un manual Ferrari, care le oferă mecanicilor instrucțiuni despre resetarea kilometrajului.

Manualul datează din aprilie 2010, însă un curs pe același subiect a fost ținut de Ferrari la fabrica sa din Italia chiar în martie 2015.

Dealerul Ferrari a declarat că nu va face declarații publice, dar că își va apăra solid cazul în instanță.

via dailymail

Comentarii (5)

  • Ce sa iti spun...fac si multi km cei cu Ferrari in lume. Daca te uiti pe piata SH 90% au sub 30 de mii de km.
    3 5
  • ..pai de aia...
    5 2
  • Eu am facut peste 76k km cu Ferrari-ul meu, un 488 GTB. Sa vedem daca depasesc 100k anul acesta.
    5 5
  • serban
    Și eu am un Ferrari FXX, cu care a făcut fiul meu 95 k km prin sufragerie și pe terasă ... că este produs de Tamiya ... scară 1/10 ... RC ...
    5 1
  • La masini care se depreciaza 2-3 euro / km parcurs...este afacere buna datul inapoi
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru