Se întâmplă și la case mai mari: Șeful Audi a vrut să deconteze o petrecere de 12.500 de euro

de Bogdan Mirică
Joi, 04.08.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Rupert Stadler, actualul președinte Audi, a organizat o petrecere pentru 30 dintre oamenii de management ai companiei. Evenimentul a costat 12.500 de euro, însă Grupul Vokswagen a refuzat să-l deconteze.

Petrecerile organizate de companie pentru angajați sunt decontate, în majoritatea cazurilor. Prin urmare, o asemenea petrecere organizată pentru 30 dintre cei mai importanți oameni din conducerea Audi n-ar fi trebuit să fie o problemă, mai ales pentru un brand premium ca cel din Ingolstadt.

Există însă și excepții. Rupert Stadler, președintele executiv Audi, a organizat în luna mai o petrecere pentru câțiva oameni din conducere la hotelul Rothehof din Wolfsburg. Invitații au avut parte de un concurs de băut bere și au dansat pe ritmurile unei formații tradiționale bavareze și pe cele ale unei formații din Koln. N-au lipsit comedianții, și ei parte din programul artistic.

Esential 12.500 de euro a costat petrecerea Audi.
La final, petrecerea a costat 12.500 de euro, bani pe care Rupert Stadler a căutat să îi treacă în contul cheltuielilor companiei. Se pare că decizia nu a fost inspirată, șefii Grupului Volkswagen respingând cererea.

Conglomeratul german trece printr-o perioadă de restructurare și de eficientizare a costurilor, silit de repercursiunile financiare ale scandalului Dieselgate, izbucnit în toamna anului trecut.

via carscoops

Comentarii (2)

  • inexorabil
    Am subliniat și cu alte ocazii: Audi s-a bucurat ȋntotdeauna de autonomie (tehnică) ȋn cadrul lui VAG (spre deosebire de iubitu-mi Buick, obligat să adere la “corporate engines”), dar, d.p.d.v. juridic, este evident că trebuie să se supună deciziilor C.A. al Grupului. Mă uimește atitudinea șefului celei mai importante divizii a corporației nr. 1 ȋn lume – dacă chiar a ținut să-și desfete colaboratorii, atunci ar fi trebuit să se axeze pe buzunarul propriu, căci ce frustrare i-ar fi putut produce 12.500 €? Ȋn cât timp ar fi reușit să “pună la loc” banii cheltuiți? Fără un motiv sau fără o explicație, se ȋntâmplă ca acest veșnic mister – adică omul – s-o “facă lată” câteodată…și ce? Ȋn Ceruri nu se stârnește furtună pentru atâta lucru. Dar uite că Herr Stadler a ales să judece superficial, ignorând perioada foarte dificilă prin care trece Grupul (și ȋn care, de regulă, orice bănuț drămuit contează), ceea ce nu poate decât să surprindă neplăcut, mai ales ȋn cazul unui om inteligent ca dumnealui. Nostim este că se verifică – a nu știu câta oară – zicerea unui alt neamț, nițel mai celebru , anume Goethe: “Cel deștept nu comite prostii neȋnsemnate”.

    PS: Ce mi-ar plăcea ca Audi să redevină acea marcă “nebună” din anii’ 80, aidoma Lanciei. Dar trendul actual ȋndeamnă la creații vădit feministe…
    7 1
  • vw s-a apucat de făcut cârnați
    Și neamțu-i la fel ca țiganul.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru