Se vând flote și la Rolls Royce: Cel mai scump hotel din lume a cumpărat 30 de exemplare Phantom, cea mai mare comandă din istoria englezilor

de Bogdan Mirică
Marti, 27.09.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Cel mai scump hotel din lume, programat să se deschidă în 2017, a comandat 30 de exemplare Rolls Royce Phantom în valoare totală de 20 de milioane de dolari. Este cea mai mare comandă din istoria Rolls Royce.

Rolls Royce se bucură de un succes fantastic în păturile superioare ale societății. Cu toate acestea, majoritatea clienților sunt oameni de afaceri sau fețe regale, care comandă cel mult câteva mașini. Sunt însă și momente în care se scrie istorie pentru marca britanică.

În urmă cu doi ani, antreprenorul Stephen Hung, a plasat o comandă de 30 de exemplare Rolls Royce Phantom cu ampatament mărit. Era cea mai mare comandă primită vreodată de constructorul britanic. Și a rămas așa până astăzi, când Rolls a livrat toate cele 30 de exemplare comandate.

Prima unitate a fost înmânată în primăvara acestui an, într-un cadru oficial, cu ocazia Salonului Auto de la Geneva. Cele 30 de unități Phantom vor fi folosite de Hotelul 13, programat să se deschidă în 2017 în Macau, fiind considerat deja unul dintre cele mai luxoase din lume. O noapte de cazare va costa 130.000 de dolari.

Comanda lui Hung, care însumează 20 de milioane de dolari, o depășește pe cea plasată în anul 2006 de către hotelul Hong Kong Peninsula, care achiziționase atunci ”doar” 14 exemplare.

Esential 30 de exemplare însumează comanda lui Stephen Hung.
20 de milioane de dolari au costat toate cele 30 de mașini.
14 mașini era recordul anterior pentru cea mai mare flotă Rolls Royce.

28 din cele 30 de mașini au drept culoare predominantă roșul Stephen, creat și botezat după numele celui care a plasat comanda.

Nu lipsesc jantele de 21 inch, tot de culoare roșie, o linie cu vopsea aurită, aplicată la interior, lemn similar celui găsit în interiorul hotelului și un ceas exclusivist, creat special de Graff.

Celelalte două mașini sunt ceva mai speciale. Umblă vorba că ar fi cele mai scumpe exemplare Phantom create vreodată de Rolls Royce. Și asta pentru că beneficiază de o mulțime de elemente din aur, cum ar fi statueta Spirit of Ecstasy, grila frontală și elementele de decor din interiorul habitaclului. Mai mult, vopseaua Stephen Red de la exterior a primit o pudră din particule fine de aur pentru a sugera opulența.

Comentarii (3)

  • Mai bine asteptau sa apara noul Phantom ca nu mai e mult si avea flota 100% noua. Actualul Phantom e cam vechi ... facelift-ul e asa subtil si masina in sine e de prin 2003 ca nivel. Nu se mai merita cumparat acum un Phantom. O decizie neinspirata zic eu....hai sa ii spunem pripita !
    12 12
  • @AM:
    "Cu toate acestea, majoritatea clienților sunt oameni de afaceri sau fețe regale, care comandă cel mult o duzină de mașini"
    Nu cred ca sunt prea multi oameni de afaceri care sa isi cumpere Rolls-Royce cu duzina, dar daca spuneti voi... Probabil va refereati la doua masini, nu la o duzina... Zic...
    27 1
  • Deci, daca te duci asa ca omul de rand, cu banii in mana si zici "Buna ziua, as vrea si eu un Phantom" o sa-ti zica ceva de genul "Ieş afara, nu vezi c-avem treaba? Vina mai prin primavara." :)
    10 8

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru