Seat Arona, dezvăluit: acestea sunt prime două fotografii cu cel mai mic SUV din gama spaniolilor

de Mircea Meşter
Vineri, 05.05.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Primele două imagini ale viitorului Seat Arona, fratele mai mic al lui Ateca, au fost publicate pe un grup de Facebook dedicat fanilor Grupului Volkswagen. Modelul va împrumuta liniile exterioare ale lui Ibiza.

Dacă SEAT nu se putea lăuda acum 18 luni cu niciun SUV în gamă, marca spaniolă fiind unul dintre ultimele branduri ieșite la apelul din ce în ce mai popularelor SUV-uri europene, constructorul iberic va termina anul 2016 cu două modele de acest tip în gamă. Astfel, după lansarea cu destul de mult succes a lui Ateca, SUV compact construit pe platforma lui VW Tiguan, spaniolii se pregătesc la toamnă de prezentarea lui Arona, model care va completa gama iberică în zona SUV-urilor mici.

Conceput ca rival direct al unor modele precum Renault Captur și Peugeot 2008, viitorul Seat Arona a fost un secret prezentat doar în câteva teasere până astăzi, când un grup de Facebook dedicat fanilor Grupului Volkswagen a scos din negura internetului primele două imagini ale SUV-ului spaniol. Și, așa cum ne așteptam, nu avem parte de surprize majore.

Noul Arona va fi fratele SUV al lui Ibiza, iar legăturile estetice cu modelul iberic de segment B sunt mai mult decât evidente. Arona iese însă în evidență printr-o soluție interesantă de legătură a plafonului și a aripii spate, montantul C fiind locul în care se întâlnesc cele două zone vopsite în nuanțe contrastante.

Viitorul Arona va fi construit pe platforma tehnică A0 a celor de la VW Group, aceeași pe care se vor asambla Volkswagen T-Roc și Skoda Karoq, "frații" de segment ai SUV-ului spaniol.

Foarte probabil, Arona va împrumuta motorizările noii Ibiza, ceea ce înseamnă că vorbim de puteri care urcă până la 150 de cai în versiunea 1.4 TSI.

via MQB Coding

Comentarii (1)

  • bai nene, nu te mai poti duce la mici fara sa ai macar un suv mic. ce vremuri traim..
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru