Seat Arona facelift vine cu un design ușor modificat și oferă până la 150 de cai putere

de Paul Cosma
Joi, 15.04.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Seat Arona a primit un facelift cu ușoare modificări de design din partea constructorului spaniol. SUV-ul propune doar motorizări pe benzină, cu variante de putere între 95 și 150 CP.

SEAT a prezentat astăzi un facelift pentru Ibiza și Arona, caracterizat de o serie de noutăți la exterior și unele îmbunătățiri pentru interior. Ambele modele sunt disponibile doar cu propulsoare pe benzină, în diferite variante. 

La fel ca Ibiza, Arona a primit faruri LED standard. Ibericii au venit cu o grilă frontală mai mare și modificări pentru spoilerele față și spate în cazul SUV-ului lansat în 2017 și care a adunat vânzări de peste 350.000 de unități între timp. 

“Piața SUV-urilor urbane a crescut semnificativ, iar Arona a devenit un model extrem de important pentru companie. Facelift-ul aduce un plus de funcționalitate, atât din punct de vedere digital cât și din perspectiva siguranței,” spune Wayne Griffiths, președintele brandurilor Seat și Cupra. 

Arona va fi disponibil în următoarele echipări: SE, SE Technology, FR, FR Sport, Xperience și Xperience Lux. 

Au fost introduse și jante cu design nou: un model de 17 inch și două de 18 inch.

Clienții au de ales între 10 nuanțe exterioare, cele trei noutăți fiind Dark Camouflage, Asphalt Blue și Sapphire Blue (ultimele două sunt disponibile și pe Ibiza facelift). 

La interior, ecranul sistemului de infotainment a crescut cu 20% și ajunge la 8.25 inch standard sau 9.2 inch opțional. Spaniolii au venit și cu cea mai nouă versiune a instrumentarului digital de bord Digital Cockpit de 10.25 inch. Seat se mai laudă cu materiale de o mai bună calitate pentru volan, scaune și bord. 

Arona facelift a primit și noile sisteme de siguranță Travel Assist și Side Assist. Travel Assist oferă rulare semi-autonomă, în timp ce Side Assist asigură un “strat suplimentar de protecție” la schimbarea benzii de rulare pe autostradă. Sistemul Full Link permite conectarea wireless cu Android Auto sau Apple CarPlay. 

Seat Arona facelift oferă doar motorizări pe benzină, în diferite variante de putere, de la 95 la 150 CP, alături de o transmisie manuală sau una automată DSG.

Propulsorul de 1.5 litri este cel responsabil de livrarea celor 150 de cai putere și a unui cuplu de 250 Nm. 

Arona facelift este programat să intre în producție la uzina din Martorell în al treilea trimestru din 2021. 

Via Seat

Comentarii (3)

  • Anonim
    O masina draguta dotari pentru toate gusturile motorizare ok 1.5 tsi 150 cp .
    3 3
  • Ba nene au devenit evacuarile false atat de populare si iubite de clienti ca astia simt nevoia sa le pozeze de foarte aproape. Sa vada omu ce minune cumpara...bleac
    5 0
  • @Anonim: daca cumva ești interesat de model, eu unul iti recomand și motorul de 1 litru și 110 cai. E chiar excelent pe modelul asta, te sfătuiesc sa-l testezi. Cu cel de 1,5 o sa devina prea scump ,iar prin oraș nici nu o sa simți prea mult diferenta fiindca intra mai târziu cuplul maxim .
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru