Seat Leon facelift: compacta spaniolă primeşte două motorizări noi de 115 CP şi mai multă tehnologie

de Daniel Popescu
Joi, 20.10.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Seat Leon facelift beneficiază de câteva schimbări subtile de design, mai multă tehnologie şi două motoare noi, inclusiv o unitate TSI de 1.0 litri şi 115 CP.

Noul SUV Ateca a ţinut capul de afiş pentru SEAT în anul 2016, însă constructorul spaniol se pregăteşte acum de o împrospătare generală a gamei.

Primul pe listă este Seat Leon, cel mai bine vândut model al producătorului, care primeşte un facelift ce va fi disponibil pe piaţă începând din luna ianuarie a anului viitor. Modificările de natură estetice sunt mai degrabă minore şi includ o grilă de dimensiuni mai mari şi lumini faţă şi spate LED după acelaşi model implementat pe Ateca, precum şi trei noi culori.

Adevăratele schimbări sunt prezente la interior, acolo unde ecranul a crescut de la 6.5 inch la 8.0 inch (cu excepţia versiunii de bază S), în timp ce noutatea majoră este apariţia unui dashboard digital asemănător cu Virtual Cockpit de la Audi. Unele butoane fizice au fost astfel înlocuite cu funcţii digitale, în timp ce unele versiuni beneficiază de lumini LED şi în interior.

Urmareste Automarket
La capitolul tehnologie, Leon facelift împrumută unele sisteme de pe Ateca, inclusiv sistemul de asistenţă în trafic care permite pilotaj semi-autonom la viteze de până la 60 km/h, recunoaşterea semnelor de circulaţie sau detectarea unghiurilor moarte.
Nu în ultimul rând, există un sistem de parcare autonomă şi încărcare wireless. Cel mai probabil, toate aceste noutăţi tehnologice vor fi disponibile doar pe versiunile superioare.

Gama de motorizări include două propulsoare noi, şi anume unitatea TSI de 1.0 litri şi 115 CP din cadrul Grupului Volkswagen şi un motor diesel TDI de 1.6 litri care generează tot 115 CP. Pentru moment, Seat nu a oferit însă detalii despre consumul acestora.

Versiunea break Seat Leon ST facelift va fi disponibilă începând din luna februarie, în timp ce varianta sport coupe Leon SC facelift va apărea în showroom-uri la scurt timp după aceea. După lansarea lui Leon facelift, Seat va pregăti un update asemănător şi pentru Cupra.

Via Seat

Comentarii (6)

  • "unele versiuni beneficiaza de lumini LED si in interior" - lol..treaba asta era si la pre-facelift, costa 60 euro optiunea. La fel si recunoasterea semnelor de circulatie.
    In afara de micile modificari la bara fata si noile faruri gen Ateca, la interior vad diferit urmatoarele: display-ul mai mare, frana de mana electrica, doua porturi USB (fata de unul) si incarcare wireless.
    Una peste alta, foarte discret acest facelift...tipic pt grupul VAG.
    12 5
  • what ?
    Eu nu vad nimic schimbator in afara de spoilerul central .
    9 4
  • razvanis
    wtf is spoilerul central?

    Interesant ala cu virtual cockpit, no pics?
    9 1
  • mariusmuntean
    detin un Sea Cordoba, nou cumparat in 2008 din reprezentanta. Regret toata viata masina asta, numai probleme la ea. Nu mai cumpar in viata mea Seat.
    11 13
  • Frana de stationare electrica
    1 3
  • Toti dau vina pe masini, ca marca aia e buna ca ailalta nu e, etc. Nimeni nu spune nimic insa despre faptul ca o masina depinde si de cum este exploatata si intretinuta.
    11 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru