Seat pregătește cel mai important model din gamă: un SUV sportiv inspirat din Porsche Macan ar putea fi lansat în 2020

de Daniel Popescu
Vineri, 03.02.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Seat a confirmat că ar putea lansa în preajma anului 2020 un crossover pe modelul lui Porsche Macan care să reprezinte o combinație între o spotivă și un SUV. Modelul ar urma să devină cel mai important din gama Seat.

SEAT traversează o perioadă favorabilă după schimbarea de strategie prin care și-a concentrat atenția în special pe SUV-uri prin lansarea noului Ateca și pregătirea viitorului Arona, programat să fie dezvăluit cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt din toamna acestui an.

Constructorul spaniol nu se oprește însă aici, întrucât CEO-ul Luca de Meo a dezvăluit că Seat se gândește să lanseze în preajma anului 2020 un SUV sportiv care să aibă elemente comune cu Porsche Macan. "Un crossover, un concept precum Porsche Macan, ar putea fi următorul tip de model. Un model care să reprezinte un mix între o sportivă și un SUV, pentru că este unul dintre segmentele care cresc", a explicat el.

Urmareste Automarket
În plus, acest model, care pentru moment nu are un nume, ar urma să devină cea mai importantă mașină din portofoliul Seat, ca urmare a popularității în creștere a SUV-urilor. "Nu există comparație între potențialul pieței de SUV-uri și un sedan", este justificarea lui de Meo pentru această strategie.

În plus, Seat a confirmat că planurile actuale prevăd și lansarea unui SUV de dimensiuni mai mari decât Ateca, despre care CEO-ul constructorului nu a oferit amănunte suplientare legate de design sau poziționare. Totuși, în toamna anului trecut, directorul de design Alejandro Mesonero afirma că monovolumul Alhambra va fi înlocuit în gamă cu un SUV cu șapte locuri mai mare decât Ateca și care va fi bazat pe conceptul 20V20.

Nu în ultimul rând, Seat a dezvăluit în această săptămână că ar putea lansa un model compact electric în 2019 pe baza noii platforme MEB a Grupului Volkswagen.

Via Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru