Seat și-ar putea schimba numele în Cupra: spaniolii vor să lanseze o gamă nouă de modele și să se extindă la nivel global

de Daniel Popescu
Luni, 14.10.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul Volkswagen analizează posibilitatea de a schimba numele Seat în Cupra pentru a lansa o gamă nouă de modele cu prețuri mai ridicate și pentru a se lansa la nivel global.

Grupul Volkswagen intenționează să introducă o serie de schimbări majore la cel puțin doi dintre constructorii pe care îi deține. Principalul vizat de schimbare este SEAT, despre care germanii au afirmat anterior că intenționează să-l repozitioneze prin mărirea prețurilor pentru modele.

Potrivit publicației Autocar care îl citează pe Herbert Diess, președintele Grupului Volkswagen, planurile sunt însă și mai complexe.

Astfel, Volkswagen analizează varianta de a schimba numele Seat în Cupra, pentru a repoziționa astfel marca drept una mai scumpă. În prezent, Cupra este brandul de performanță al constructorului spaniol, care a fost lansat exact cu scopul de a atrage mai mulți clienți reticenți la brandul Seat.

Într-o astfel de situație, Seat ar urma să lanseze o gamă complet nouă de modele și să se lanseze pe numeroase alte piețe globale, inclusiv în America de Nord, până în preajma anului 2025.

Toate aceste schimbări sunt analizate ca urmare a faptului că Seat are costuri ridicate pentru modele precum Ibiza, Leon și Ateca, însă acestea sunt comercializate la prețuri relativ mici.

În plus, Grupul Volkswagen vrea o diferențiere mai mare față de celelalte mărci ale Grupului.

Prin urmare, actualul Seat ar putea fi repoziționat în gamă peste Volkswagen din perspectiva prețurilor, în timp ce Skoda ar urma să fie repozitionată drept un brand accesibil și adresat în special est-europenilor.

Pentru moment, nu este clar când și dacă va lua Volkswagen o decizie finală în privința viitorului brandului Seat.

Via Autocar

Comentarii (5)

  • mircea badea
    pai de ce au costuri ridicate, de unde? isi dau sefii prime intre ei sau cum?
    10 1
  • Seat mai scump ca VW, o idee foarte interesanta, dar proasta. Cine ar da mai multi bani pe Seat, doar prin redenumirea in Cupra ? Daca vor creste calitatea si dotarile, inseamna ca trebuie sa le scada la VW, ca doar nu vor accepta scaderea profitului din vanzarile de VW, doar pentru a ridica nivelul Seat. Apoi Skoda va ajunge un fel de low cost pentru Europa de Est ? Cat de ieftina va fi o Skoda Superb, 25.000 cu de toate ? Imposi il.
    12 2
  • nu cred ca vor schimba numele.

    cu o litera in plus (5 in CUPRA, 4 in SEAT) si la cat de complicata e sigla mi-e teama ca le vor creste costurile de productie peste potentialul venit din marirea preturilor
    9 0
  • Daca tot e gratis datul cu parerea, ia sa bag si eu o fisa:
    Mie mi se pare ca la ora actuala VAG-ul se straduieste sa gaseasca o identitate pentru fiecare marca a grupului si singurul careia ii lipsea una era Seat.
    Skoda e marca accesibila si practica,
    VW este marca de volum impinsa usor in sus,
    Audi Premium,
    Porsche este in zona sport,
    Bentley Lux si asa mai departe.
    Si atunci daca tot era Seat-ul in zona cu un plus la design (desi mie unul nu mi se pare dar nah, asa era vorba) au vrut sa-l impinga in zona Sport de volum. Cam ce au mai zis ei acum un an cand se uitau la Alfa-Romeo. Doar ca performanta cere bani si de aici creerea identitatii Cupra care sa asimileze ulterior si marca mama Seat.
    7 1
  • Daca aceasta viitoare Cupra vrea sa concureze cu Alfa, inseamna ca la acest meci vin si Mercedes, Bmw, Audi, nu? Ca doar Alfa cu astia vrea sa se lupte, nu cu Skoda sau Vw. Ambitioase planuri, slabe sanse.
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru