Seat va introduce ceasuri de bord digitale în 2018: Leon și Ateca, primele modele pe lista spaniolilor

de Daniel Popescu
Luni, 11.12.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Seat Leon și Ateca vor primi la începutul anului 2018 un instrumentar digital de bord asemănător cu cele disponibile deja pe modele Audi și Volkswagen.

SEAT va deveni în prima parte a anului viitor cel de-al patrulea constructor din cadrul Grupului Volkswagen care va primi un instrumentar digital de bord.

Potrivit unor informații dezvăluite de publicația franceză L'Argus, primele modele ale constructorului spaniol care vor primi această noutate sunt compacta Seat Leon și SUV-ul Sea Ateca, pentru ca ulterior tehnologia să fie implementată și pe SUV-ul Seat Arona și subcompacta Seat Ibiza.

Cel puțin pentru moment este incert cum se va numi tehnologia pe modele Seat, în condițiile în care aceasta a primi nume diferite în cazul celorlalte branduri.

Tehnologia cu instrumentar digital de bord a debutat în 2014 pe Audi TT cu un ecran de 12.3 inch cunoscut sub numele Virtual Cockpit, iar acesta a fost integrat ulterior pe numeroase alte modele ale brandului german. Tot în 2014, tehnologia a apărut și pe Volkswagen Passat, însă în cazul producătorului de la Wolfsburg a primit numele Active Info Display. De asemenea, tehnologia este prezentă și în gama Skoda pe noul SUV Karoq.

Prin lansarea acestei opțiuni, Seat va continua practic procesul de digitalizare pentru modelele sale.

De la finalul acestui an, anumite modele integrează și asistentul vocal Amazon Alexa, iar Google va lansa o versiune de Android pentru Waze care va fi compatibilă cu toate mașinile Seat echipate cu interfață multimedia Full Link, inclusiv cu cele aflate deja în circulație.

Via L'Argus

Comentarii (4)

  • Octavian
    Pe langa efectul WOW cred ca tehnologia asta cu ecran digital va fi (daca nu o fi deja) chiar mai ieftina decat cea cu ceasuri analogice.
    Va deveni mai complicat sa pui ceasuri analogice decat o tableta conectata direct la calculatoarele masinii.
    6 1
  • Andrei
    "Skoda va deveni în prima parte a anului viitor cel de-al patrulea constructor ..." Sunt sigur ca va referiti la Seat.

    O privire suplimentara pe text nu ar strica :)
    2 0
  • Exista deja in configuratorul romanesc si se numeste Virtual Cockpit (tablou de bord digital cu ecran TFT de 10.25”) 372,47 €.
    1 0
  • Octavian, momentan eu cred ca plasticul e mai ieftin decat un ecran, dar pe viitor cred ca va fi cum ai scris.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru